Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στο Νίκι Λάουντα (Εικόνες)

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί από το πρωί της Τετάρτης έξω από την εκκλησία του Αγίου Στέφανου της Βιέννης από κόσμο, που ήρθε για να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής στον Νίκι Λάουντα. Ο βροχερός καιρός και το κρύο δεν αποθάρρυναν τους φίλους του 70χρονου Αυστριακού, που συνεχίζουν να έρχονται φορώντας το θρυλικό κόκκινο καπελάκι του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1.

Η είσοδος στην εκκλησία επιτράπηκε για τους φίλους του Λάουντα από τις 9 το πρωί έως τις 13 η ώρα το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ενώ πάνω στο φέρετρο έχει τοποθετήσει η χήρα του Λάουντα, Μπίργκιτ και ο γιος του Λούκας το κράνος αγώνων του εκλιπόντα. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 14.00 ώρα Ελλάδος και έχουν οριστεί ως ομιλητές ο Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ, ο πρώην οδηγός της Formula 1 και επιστήθιος φίλος του Λάουντα, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, o Aλέν Προστ και ο Πρόεδρος της Αυστριακής Δημοκρατίας, Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν. Της τελετής προΐσταται ο ιερέας του ναού, Τόνι Φάμπερ, που δήλωσε τα εξής για τον Λάουντα: Ήταν ένα ταπεινό, λαμπερό αστέρι στον ουρανό των οδηγών αγώνων. Με χιούμορ, εξαιρετικά προσγειωμένος, με στόχους και ευθύτητα».

Στην κηδεία έχουν προσκληθεί 300 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Λιούις Χάμιλτον, ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς και ο ηθοποιός Ντάνιελ Μπρουλ, που υποδύθηκε τον Λάουντα στην ταινία ‘’Rush’’. Στις 13.12 κατέφτασαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στέφανου ο Λιούις Χάμιλτον, ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο και ο ομόλογός του από τη Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

Πηγή: gazzetta.gr