Σφαγή στην Βραζιλία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε μπαρ και “θέρισαν” 11 ανθρώπους

Τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα σε μπαρ στη Μπελέμ, στη βόρεια Βραζιλία, πριν τραπούν σε φυγή, ανέφεραν οι αρχές.

«Διενεργούμε έρευνα» για τα κίνητρα του μακελειού, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Ασφαλείας της Πολιτείας Παρά. Ένας άνδρας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες, τα υπόλοιπα πέντε άνδρες, ανέφερε ο G1. Η σφαγή διαπράχθηκε από επτά ενόπλους, που πήγαν στο σημείο με μια μοτοσικλέτα και τρία αυτοκίνητα και κατόπιν διέφυγαν. Το μπαρ όπου έγινε το μακελειό βρίσκεται σε συνοικία της Μπελέμ όπου αναπτύχθηκαν ομοσπονδιακοί πράκτορες τον Μάρτιο στο πλαίσιο των προσπαθειών των αρχών να αντιμετωπίσουν το κύμα εγκληματικότητας.

Στη Βραζιλία καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη, που διαπράττονται κυρίως με τη χρήση πυροβόλων όπλων: ο αριθμός των φόνων ανήλθε σε 64.000 το 2017, ήταν δηλαδή υπερτριπλάσιος του επιπέδου της ενδημικής βίας όπως το ορίζει ο ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Λουτρό αίματος» στην Βραζιλία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε κλάμπ – Πολλοί νεκροί και τραυματίες

Βίντεο-σοκ: Βραζιλιάνα κατέγραψε το θάνατό της από γείτονα! (pics & video)