Τράμπ για Ορμπάν: “Κάνατε καλή δουλειά και εγγυηθήκατε την ασφάλεια της χώρας σας”

Ένας “σκληρός” αλλά “αξιοσέβαστος” πολιτικός είναι για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε μερίδα πολιτικών η επίσκεψή του, αφού ο εθνικιστής Ούγγρος ηγέτης “κατηγορείται” ότι υπονομεύει τη δημοκρατία στη χώρα του.

“Κάνατε καλή δουλειά και εγγυηθήκατε την ασφάλεια της χώρας σας”, του είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην αρχή της συνάντησής του στο Οβάλ Γραφείο.

“Είναι ένας σκληρός άνδρας” αλλά “σεβαστός (…) παντού στην Ευρώπη”, πρόσθεσε ο Τραμπ, μολονότι ο Όρμπαν, γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές θέσεις του και την κριτική του στις “φιλελεύθερες” δημοκρατίες, εκνεύρισε ακόμη και τη δική του πολιτική οικογένεια, σε σημείο που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανέστειλε τον Μάρτιο τη συμμετοχή του κόμματός του, του Fidesz, στους κόλπους του.

Ο Βίκτορ Όρμπαν “είναι προφανώς κάπως αμφιλεγόμενος όπως κι εγώ όμως αυτό δεν είναι σοβαρό”, συνέχισε ο Τραμπ, επαινώντας τον για τη στάση που τήρησε στο μεταναστευτικό. “Κάνατε το σωστό για τη μετανάστευση, όπως λένε πολλοί”, διαβεβαίωσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι τα “φρικτά” προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη οφείλονται στις “διαφορετικές” επιλογές που έκαναν άλλοι ηγέτες – υπονοώντας την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ που το 2015 άφησε ανοιχτά τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ορμπάν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Σόρος για τους μετανάστες

Τραμπ: Ο Σόρος χρηματοδοτεί τις διαμαρτυρίες για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο

Χιλιάδες δολάρια για μετανάστες και LBGTQ από τον Σόρος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια