Χρυσή Αυγή: Σταλινικό πραξικόπημα ΠΟΣΠΕΡΤ – Παράνομη η στάση εργασίας

“Για μία ακόμη φορά η ΠΟΣΠΕΡΤ έδειξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πολυφωνία και την ελεύθερη διάδοση των Ιδεών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναφορικά με την στάση εργασίας που εξέδωσε η ΠΡΟΣΠΕΡΤ για σήμερα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “εντελώς παράνομα και κατά παράβαση του Συντάγματος και όλων των σχετικών διατάξεων, εξήγγειλε στάση εργασίας σήμερα από τις 17:00 ως τις 19:00 προκειμένου να μην μεταδοθεί η διακαναλική συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής ενόψει των Ευρωεκλογών.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική απόφαση της 8ης Μαΐου 2019 σχετικά με τον καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων και του χρόνου προβολής κατά την προεκλογική περίοδο στους δημόσιους και ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Άρθρο 3, παράγραφος 2:

“Η ΕΡΤ Α.Ε. έχει επίσης την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο, κατά τη μεσημβρινή ζώνη, μια συνέντευξη Τύπου διάρκειας σαράντα πέντε (45’) πρώτων λεπτών της ώρας, με καθένα από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, που κατέθεσαν δήλωση κατάρτισης συνδυασμού για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Τις συνεντεύξεις αυτές έχουν την υποχρέωση να μεταδώσουν την ίδια ημέρα είτε απευθείας, είτε μαγνητοσκοπημένες ή μαγνητοφωνημένες και οι ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί επίγειας μετάδοσης. Σε περίπτωση μαγνητοσκοπημένης ή μαγνητοφωνημένης μετάδοσης, η έναρξη και η λήξη μετάδοσης πρέπει να λάβει χώρα από 11:00 π.μ. της ίδιας ημέρας έως 03:00 π.μ. της επόμενης ημέρας. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου έχει εφαρμογή και για τις συνεντεύξεις της παρούσας παραγράφου”.

Πρόκειται κατ΄ ουσίαν για μια παράνομη κατάληψη από τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ στον δημόσιο τηλεοπτικό χώρο, ο οποίος είναι δημόσιο αγαθό!

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή θα ασκήσει κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για την κατ΄ αναλογία προβολή των θέσεων του κόμματος μας.

Η ενέργεια της ΠΟΣΠΕΡΤ συνιστά κατάφωρη παραβίαση της ΚΥΑ, για την οποία όλοι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ενώπιον του Νόμου.”