Ζέστη αλλά και βροχές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

22

Ζεστός, αλλά επίσης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από το Σάββατο έως τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα ξεκινήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, θα επηρεάσουν τις εν λόγω περιοχές έως και τις πρώτες ώρες της Κυριακής. Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Μάλιστα οι συνθήκες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα, ευνοούν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το Σάββατο. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη κατά το τριήμερο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 32 ως 33 βαθμούς, ενώ στη Λάρισα θα φθάσουν τους 35.

Οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 με 5 στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ