Αποδομείται ο ΣΥΡΙΖΑ: Υπουργός αποχωρεί από την κυβέρνηση και την πολιτική!

Τη διαφωνία τους τόσο ως προς τα πρόσωπα, όσο και ως προς το χρόνο που η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στις αλλαγές στην κορυφή της Δικαιοσύνης, εξέφρασαν αρκετοί υπουργοί κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πιο έντονα διατύπωσε τη διαφωνία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος μάλιστα μετά τη συνεδρίαση, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να αποχωρήσει από την πολιτική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τη διαφωνία τους για τις αλλαγές τόσο ως προς τα πρόσωπα, όσο και ως προς τον χρόνο των αλλαγών διατύπωσαν ο κ. Πιτσιόρλας και ο κ. Γιώργος Σταθάκης, ενώ λιγότερο έντονη ήταν η διαφωνία του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φαίνεται να διαφωνεί για πολλά και διαφορετικά ζητήματα. Αργότερα το βράδυ της Παρασκευής, πάντως, ο κ.Σταθάκης έκανε λόγο για «συνήθη διαδικασία διαλόγου». Ειδικότερα δήλωσε: «Μετά από τη συνήθη διαδικασία διαλόγου, στο Υπουργικό Συμβούλιο καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση».

Ως προς τα πρόσωπα που επελέγησαν για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, πάντως, διαφωνίες διατυπώθηκαν και από άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια – κράτησε περίπου 4,5 ώρες καθώς οι τοποθετήσεις ήταν μακρές. Ορισμένοι υπουργοί πάντως, υποστήριξαν ότι η το ζήτημα της ηγεσίας στον Αρειο Πάγο θα έπρεπε να είχε λυθεί νωρίτερα, χωρίς ωστόσο να εξηγούν πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό με δεδομένο ότι οι θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέως στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κενώνονται στις 30 Ιουνίου, οπότε αποχωρούν οι Βασίλειος Πέππας και Ξένη Δημητρίου, αντίστοιχα.

Πιτσιόρλας: Η απόφασή μου ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό

Αργότερα, πάντως, ο κ.Πιτσιόρλας με δήλωσή του που μεταδόθηκε από το ΑΠΕ -ΜΠΕ αναφέρει ότι εδώ και αρκετό καιρό είχε αποφασίσεινα μην θέσει υποψηφιότητας για βουλευτής όπως αναφέρει σε δήλωσή του και συμπληρώνει «…ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πιτσιόρλα έχει ως εξής:«Η απόφασή μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές είναι ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό και σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη σημερινή συζήτηση. ‘Αλλωστε ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Χυδαιότητες και αθλιότητες» χαρακτήρισε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, τις πληροφορίες που τον ήθελαν μεταξύ εκείνων που διαφώνησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης ήταν ομόφωνη.

Αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Πιτσιόρλας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν θέματα του υπουργείου του και ζητήματα που εκκρεμούσαν.