Ο πρώτος τεχνολογικός πόλεμος της ψηφιακής εποχής έχει ήδη ξεκινήσει υποστηρίζει ο Πούτιν

Ως τον «πρώτο τεχνολογικό πόλεμο της νέας ψηφιακής εποχής», χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στις δραστηριότητες της κινεζικής εταιρίας Huawei, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν καν στόχο να αμφισβητήσουν την κινεζική εταιρία, αλλά να την βγάλουν έξω από την παγκόσμια αγορά», υποστήριξε ο Πούτιν έχοντας στο πλευρό του τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζιπινγκ και μπροστά σε χιλιάδες μετέχοντες από 75 χώρες στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «οι προσπάθειες να μονοπωληθεί το νέο τεχνολογικό κύμα και να περιοριστεί η πρόσβαση στο προϊόν του, συνιστά την κύρια πηγή παγκόσμιας αποσταθεροποίησης».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας και της πολιτικής, διατυπώνοντας ιδέες για τη βελτιστοποίηση του συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης και την προσέγγιση του με τις αρχές της δικαιοσύνης, του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεκτίμησης των απόψεων όλων των πλευρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πούτιν: «Αυτός που κατέχει την Τεχνητή Νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στον κόσμο» (vid)