H ΓΓ Αθλητισμού αναγνώρισε ως άθλημα το cheerleading

Αναγνωρίστηκε και επίσημα η Ελληνική Ομοσπονδία CheerleadingΑθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ) από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι προσπάθειες χρόνων, των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και των εμπλεκομένων με το άθλημα, απέδωσαν καρπούς με την χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

«Η σωστή δουλειά σε αθλητικό και διοικητικό επίπεδο και τα σταθερά αναπτυσσόμενα βήματα που πραγματοποιούμε στην πάροδο των χρόνων, βοηθάνε στην εξέλιξη του αθλήματος του cheerleading στην Ελλάδα. Πλέον με την επίσημη αναγνώριση από την ΓΓΑ οι βάσεις για το μέλλον χαρακτηρίζονται παραπάνω από στέρεες και όλα αυτά συμβάλουν ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η οικογένεια του Cheer» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης, που ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην αναγνώριση του αθλήματος από την ΓΓΑ, και ειδικά, όπως ανέφερε, τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Παράλληλα με την αναγνώριση της Ομοσπονδίας, αναγνωρίστηκαν από την ΓΓΑ τα σωματεία μέλη της Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ