Κυρ. Μητσοτάκης: Θα τηρήσουμε στο ακέραιο την ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα

Ορκίστηκε πρωθυπουργός με θρησκευτικό όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά την 13:00η το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα»: τα λόγια αυτά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό μέγαρο λίγο πριν την 13:00η το μεσημέρι έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στην 13:00 χωροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της τελετής.

Μετά την τελετή, μάλιστα, και πριν να υπογραφεί το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας ο νέος πρωθυπουργός είχε μια ολιγόλογη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός αγκάλιασε τη σύζυγό του, Μαρέβα, και τα τρία παιδιά του.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του.