Κ. Βελόπουλος: Για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών

«Θέλουμε να μάθουμε ποιος και γιατί έκλεισε άρον – άρον το θέμα των Σκοπίων, γιατί ο Κοτζιάς βιάστηκε τόσο με τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ψεύδεται» για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Είχατε πει πως θα ακυρώσετε τη Συμφωνία», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι το θέμα «είναι εθνικό και εξόχως πολιτικό. Όχι απλά νομικό».

«Ζητάμε υπογραφή από 20 επιπλέον βουλευτές για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, προκειμένου να μάθουμε για ποιο λόγο συνήφθη η συγκεκριμένη συμφωνία. Για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να την υπογράψει», τόνισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Έχουμε καταθέσει στα πρακτικά σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στην Καθημερινή ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία, δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη στην ΔΕΘ ότι η ΝΔ έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε ακύρωση της συμφωνίας, παρόμοια δήλωση του κ. Γκιουλέκα, αλλά και δήλωση του κ. Σκάλκου (γενικού γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ!!!) ότι το κόμμα του η Φιλελεύθερη Συμμαχία σέβεται το δικαίωμα των γειτόνων μας να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Να σημειώσουμε ότι ο η Φιλελεύθερη Συμμαχία του κ. Σκάλκου συμμάχησε με το Ουράνιο Τόξο, το οποίο μιλά για “μακεδονική μειονότητα”» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισε το δημογραφικό, ως το πλέον σημαντικό πρόβλημα της χώρας.

«Η Ελλάδα πεθαίνει. Οι Έλληνες πεθαίνουν. Δεν γεννιούνται Έλληνες. Δεν στηρίζουμε πια την ελληνική οικογένεια. Και αν δεν υπάρχει σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας, μπορούμε να αντιγράψουμε ευρωπαϊκά μοντέλα».

«Δεν γεννάμε. Δεν θέλετε να γεννηθούν Έλληνες; Αν δεν έχουμε Έλληνες, δεν θα έχουμε ασφαλιστικό. Αν δεν έχουμε εργαζόμενους, δεν έχουμε ασφαλιστικές εισφορές», είπε ο κ. Βελόπουλος και επικαλέστηκε ως παράδειγμα την πρακτική της Ουγγαρίας η οποία δίνει σε κάθε γυναίκα κάτω των 40 ετών που παντρεύεται και κάνει πρώτο παιδί θα παίρνει άτοκο δάνειο, το οποίο μειώνεται στο δεύτερο παιδί και διαγράφεται στο τρίτο παιδί.

«Αντιγράψτε πετυχημένες συνταγές. Πρέπει να στηρίξουμε την Ελληνίδα. Πρέπει να στηρίξουμε τη γυναίκα».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» πρότεινε την άμεση απαγόρευση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), και την επιβολή ισοβίων σε δουλεμπόρους, εμπόρους ναρκωτικών και παιδεραστές.

«Αλλά τα ισόβια θα είναι ισόβια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρότεινε επίσης τη διακοπή των επιδομάτων που «δίδονται σε παράνομους μετανάστες», και υποστήριξε ότι «οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί δεν μπορούν να θεωρούνται πρόσφυγες».

Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην κατάληψη για τέσσερα χρόνια του ξενοδοχείου PLAZA και υποστήριξε ότι πέρασαν από εκεί 3.000 μετανάστες, ενώ η ΜΚΟ που ήταν υπεύθυνη εισέπραττε για τον καθέναν 15 ευρώ ανά ημέρα.

«Εάν κάνουμε έναν απλό υπολογισμό, 3.000 μετανάστες x 15 ευρώ x 4 χρόνια x 365 ημέρες = 65.700.000 ευρώ, μόνο από την παράνομη φιλοξενία. Αυτή είναι η αλληλεγγύη;» διερωτήθηκε ο κ, Βελόπουλος.

Για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, υποστήριξε ότι «άσυλα σε μία δημοκρατία δεν χωρούν. Η δημοκρατία είναι από μόνη της άσυλο. Γιατί θα πρέπει να ανθούν το παρεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμιά μας; Γιατί θα πρέπει ο πρύτανης να φοβάται για τη ζωή του; Στις δημοκρατίες υπάρχει και νόμος και τάξη» είπε.

«Συμφωνούμε με την κυβέρνηση για τους αιώνιους φοιτητές. Δεν μπορεί να είναι κάποιος φοιτητής επί 20 χρόνια. Δεν μπορεί να είναι 80 ετών και να είναι φοιτητής. Ας πάει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο»,τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης και στο αγροτικό. «Ξηλώνουμε τα αμπέλια μας και τα ελαιόδεντρά μας. Δώσαμε την δυνατότητα στους Κινέζους να παράγουν λάδι. Το λάδι μας δίνει 500 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ας μην ξεριζώσουμε τις ελιές μας. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία μιας τράπεζας σπόρων. Ας κάνει ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Μάκης Βορίδης, μία επιστημονική ομάδα που θα δημιουργήσει μία τράπεζα σπόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας επανέλαβε την αντίθεσή του με την επένδυση στο Ελληνικό.

«Θα μας βρείτε απέναντι, γιατί έχουμε άποψη. Επένδυση δεν είναι η δημιουργία καζίνο. Επένδυση είναι η στήριξη στον Έλληνα επιχειρηματία που αγαπάει την Ελλάδα», είπε ο κ. Βελόπουλος.