Ολυμπιακός: Μπαίνει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να μπαίνει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών του υποθέσεων.

Οι Πειραιώτες έχουν απαλλαχθεί από το… άγχος των δικαστικών αποφάσεων, είδαν ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να βρουν το δίκιο τους και πλέον το βάρος έχει στραφεί στην ομάδα που θα μπορέσει να επαναφέρει το κλαμπ στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Η πρόθεση του Ντέιβιντ Μπλατ φέτος είναι να παρουσιάσει έναν εντελώς διαφορετικό Ολυμπιακό από την περσινή ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ολυμπιακός είχε δείξει κάποια από τα στοιχεία που ήθελε να περάσει ο κόουτς στο παιχνίδι του όμως η ομάδα στη συνέχεια έδειξε να αποπροσανατολίζεται εντελώς από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα και όλα αυτά πήγαν περίπατο.

Φέτος οι Πειραιώτες θα πάνε σε ρόστερ με περισσότερους ξένους ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τις κινήσεις που γίνονται. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει ένα ρόστερ με πιο αθλητικές ικανότητες και σε αυτά τα πλαίσια υπέγραψε ο Πάντερ, ενώ γίνεται προσπάθεια να κλείσει φέτος στην ομάδα ο Λεσόρ ο οποίος… πολιορκείται από πέρυσι, όταν και τελικά επέλεξε τη Μάλαγα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Αυτή τη στιγμή ο Γάλλος είναι σε επαφές με τη διοίκηση η οποία περιμένει την απάντησή του προκειμένου να τελειώνει και το θέμα του σέντερ.

Φυσικά το βάρος έχει πέσει στη θέση του γκαρντ. Εκεί όπου ήδη αποκτήθηκε ο Κόνιαρης και στον Ολυμπιακό ψάχνουν τον ιδανικό παρτενέρ του Βασίλη Σπανούλη. Εκεί λοιπόν το βάρος έχει πέσει στους Μίλος Τεόντοσιτς και Μπραντ Ουναμέικερ. Για τον πρώτο η σκέψη υπήρχε και όσο καιρό η ομάδα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον Κώστα Σλούκα. Όμως για να προχωρήσει μια τέτοια μεταγραφή, θα πρέπει πρώτα να δώσει το «οκ» και ο προπονητής. Ο Ντέιβιντ Μπλατ συμφώνησε λοιπόν να ξεκινήσει η ομάδα να προσεγγίζει τον παίκτη και έτσι οι δύο πλευρές συζητούν για την επιστροφή του Σέρβου παικταρά στο λιμάνι.

Σε μεγάλη εκτίμηση πάντως ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει και τον Ουοναμέικερ με τον οποίο έχει επικοινωνήσει ο ίδιος για να του εκφράσει το ενδιαφέρον του. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει ξανά δίαυλο επικοινωνίας και με τον Μπράντον Πολ. Έναν παίκτη που ο Ντέιβιντ Μπλατ ήθελε από τη φετινή σεζόν, όμως ο «γάμος» δεν έγινε τελικά. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και ένα σενάριο για τον Σέρβο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη που είναι δεινός σκόρερ.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας είναι ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για την Ευρώπη. Η μηχανή έχει πάρει για τα καλά μπροστά και οι υποθέσεις των παικτών που θα πλαισιώσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν είναι πολλές και ανοιχτές.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι επιστρέφει ξανά στην κανονικότητα…

Πηγή: fosonline.gr