Ολυμπιακός: Ξέσπασε στο 2ο ημίχρονο και συνέντριψε 4-0 την Πλζεν

Ένα ημίχρονο αρκούσε στον Ολυμπιακό για να διασύρει με 4-0 την Βικτόρια Πλζεν στο Φάληρο (0-0 το πρώτο ματς) και να πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα βρει απέναντί του την τουρκική Μπασακσεχίρ.

Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 51′ με κεφαλιά του Γκιλιέρμε και στο 69′ έγραψαν το 2-0 με σουτ του Γκερέρο στην αντεπίθεση. Στο 73′ ο Ρέζνικ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το 3-0 και στο 82′ ο Σεμέδο με κοντινή προβολή έβαλε… φωτιά στο πάρτυ του Ολυμπιακού, για το τελικό 4-0.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Με δοκάρι από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός! Μόλις στο 2′ οι Ερυθρόλευκοι είδαν την μπάλα, μετά από κόρνερ, να κοντράρει τον Γκιλιέρμε και να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του κίπερ της Πλζεν, αναγκάζοντας όλο το Καραϊσκάκης να σηκωθεί στο πόδι. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν μπει πολύ δυνατά, έκλεισαν τους Τσέχους στα “καρέ” τους και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να τους φύγει το άγχος.

Στο 6′ ο Γκερέρο έπιασε όμορφη κεφαλιά, αλλά ο Χρούτσκα απέκρουσε, ενώ στο 9′ κατάφερε να μπλοκάρει ένα σουτ του Μασούρα, ο οποίος εναλασσόταν στις πτέρυγες με τον Ποντένσε. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός είχε καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, παίζοντας περισσότερο από την δεξιά πλευρά, ωστόσο μετά το 20′ η απόδοσή του άρχισε να πέφτει, με την Πλζεν να ισορροπεί λίγο την κατάσταση και να απειλεί στο 24′ με σουτ του Χροσόβσκι μέσα από την περιοχή, που κόντραρε στον Γκιλιέρμε και βγήκε κόρνερ.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με τους Ερυθρόλευκους να ελέγχουν και να απειλούν με μακρινά σουτ του Ποντένσε και του Μασούρα, αλλά να μην καταφέρνουν να φτιάξουν άλλη κλασική ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό. Στο 51′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Γκιλιέρμε πετάχτηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας των Τσέχων και με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, αποβάλλοντας από πάνω τους το άγχος. Η αυτοπεποίθηση πλέον στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο ήταν στα ύψη και αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Η Πλζεν δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση και ο Ολυμπιακός κατάφερε να την… πατήσει και να μετατρέψει σε πάρτυ το αποψινό βράδυ, παίρνοντας μια πανηγυρική πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Στο 69′, λοιπόν, ο Γκερέρο έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Πέρνικα και πλάσαρε σωστά τον Χρούτσκα για το 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκιλιέρμε έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Ρέζνικ και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0, με τον Σεμέδο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 82′, όταν πήρε το “ριμπάουντ” από την απόκρουση του Χρούτσκα σε σουτ του Μεριά και με κοντινή προβολή “έγραψε” το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85′ Ραντζέλοβιτς) , Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Μασούρας, Γκερέρο (79’ Ελ Αραμπί)

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χλούσεκ, Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόφσκι, Μπράμπετς, Κάλβατς (79’ Γιάνοσεκ), Μίχαλικ (74’ Τσόρι), Πέρνικα

Πηγή: sportdog.gr