Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο επίκεντρο του Συμβουλίου θα είναι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η λήψη μέτρων έναντι της Τουρκίας. Επιπλέον, θα συζητηθούν εξελίξεις σχετικά με τη Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (JCPOA), καθώς και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν, την Αιθιοπία, το Ιράκ και τη Βενεζουέλα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης και για τις εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα με τον ομόλογό τους της Μολδαβίας.

Συνάντηση Δένδια-Χριστοδουλίδη

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, πραγματοποίησε στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με τους δύο υπουργούς να υπογραμμίζουν τη δέσμευσή τους για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της στενής συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε η σημασία της κοινής δράσης της Κύπρου και της Ελλάδας, στο πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών αλλά και της Ομάδας των Μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (MED-7).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ