Συνάντηση Βασιλακόπουλου – Αυγενάκη: “Πρέπει να μείνει στην Α1 ο Ολυμπιακός”

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε, όπως αναμενόταν, με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, για να μιλήσουν για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού έπειτα από την άρνηση των “ερυθρόλευκων” να κατέβουν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στα playoffs.

Οι δύο άνδρες τα είπαν σε καλό κλίμα, με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ να αναφέρει κάποια στιγμή στον Λευτέρη Αυγενάκη ότι “πρέπει να μείνει στην Α1 ο Ολυμπιακός”, τονίζοντας πως αν υπάρξει διάθεση και από τις δύο πλευρές, τότε μπορεί να υπάρξει λύση, γεγονός στο οποίο συμφώνησε και ο Υφυπουργός. Αμφότεροι συμφώνησαν εξάλλου ότι θα είναι μεγάλο πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ αν οι “ερυθρόλευκοι” δεν αγωνιστούν στην Basket League την σεζόν 2019/20.

Πρακτικά με αυτή την κίνηση ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έκανε ένα βήμα μπροστά, πετώντας το μπαλάκι στον Ολυμπιακό προκειμένου να φανεί αν υπάρχει διάθεση των δύο πλευρών να υπάρξει μία λύση για το ελληνικό μπάσκετ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει συμμετοχή στην Α2 και το Κύπελλο Ελλάδος, με τους “ερυθρόλευκους” ωστόσο να έχουν ξεκαθαρίσει μέσω ανακοίνωσης ότι τους ενδιαφέρει μόνο η EuroLeague.

Πηγή: sport24.gr