Φθιώτιδα: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές κοντά στη Λαμία – Απειλήθηκε χωριό (Εικόνες)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε και συνεχίζει να καίει στην περιοχή της Δίβρης.

Σύμφωνα με το lamianow.gr οι φλόγες έφτασαν ως τον οικισμό, ενώ απειλήθηκαν σπίτια χωρίς ωστόσο να καούν χάρη στις προσπάθειες όλων.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ενώ την ίδια ώρα μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα, έδιναν πραγματική μάχη για να εμποδίσουν να συμβεί το κακό.

Από τη φωτιά κάηκε σε μικρή ευτυχώς έκταση μια κατοικία. Μια αποθήκη κάηκε ολοσχερώς ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν άλλες αποθήκες και αυλές σπιτιών. Το χωριό πνίγηκε στον καπνό ενώ ο δυνατός άνεμος δεν βοηθούσε το έργο της πυρόσβεσης.

Στη Δίβρη έσπευσαν 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 2 PZL και δύο Canadair. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα, δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα και τον αστυνομικο διευθυντή φθιώτιδας Μιχάλη Τσάτση. Λίγο μετά τις 17.00 έφτασε στο σημείο και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς είναι κάπως καλύτερη.

Την ίδια ώρα, φωτιά είχε ξεσπάσει στο δρόμο Λαμίας Δομοκού, κοντά στη μονή Αγίας Άννας, ενώ μια τρίτη φωτιά εκδηλώθηκε στα Μεταλλεία Δομοκού.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν ασταμάτητα το έργο τους μιας και ο φόβος της αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός…