Φοιτήτρια ετών 82 στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου

«Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος». Την περίφημη ρήση του Σόλωνος φαίνεται να είχε στο νου της μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κύπρο.

Ο λόγος για την 82χρονη Δέσποινα Τσικουρή από τη Λεμεσό που αναμένεται να περάσει την πύλη του Πανεπιστημίου Κύπρου τον Σεπτέμβριο, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στο Τμήμα Φιλοσοφίας.

Παρά το γεγονός ότι σε νεαρή ηλικία η κ. Δέσποινα δεν τα κατάφερε να σπουδάσει εντούτοις είδε το όνειρο της σήμερα να γίνεται πραγματικότητα.

Μιλώντας στο ΟΜΕGA η κ. Δέσποινα εξέφρασε την ευτυχία της αλλά και την αγωνία που είχε μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων. Μεγάλωσε τα παιδιά της και τα εγγόνια της και άδραξε την ευκαιρία να σπουδάσει. Πρόσθεσε πως όποιος θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρο του να σπουδάσει ακόμα και σε αυτή την ηλικία να μην κάνει ποτέ πίσω.

Η κ. Δέσποινα έχοντας μόνο το απολυτήριο του Λυκείου απ΄ όπου αποφοίτησε το 1956, πήρε την απόφαση και γράφτηκε σε φροντιστήριο προκειμένου να προετοιμαστεί για τις Παγκύπριες Εξετάσεις και από τον Σεπτέμβριο παρακολουθούσε κάθε μεσημέρι με συνέπεια τα μαθήματα της.

Με πληροφορίες από philenews.com