Χαμός στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Σκάι: Βροχή τα καρφιά και οι αλληλοκατηγορίες

Βροχή έπεσαν τα καρφιά και οι κατηγορίες μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Σίας Κοσιώνη-Αλέξη Παπαχελά. Ήδη από την αρχή το κλίμα ήταν τεταμένο με πρώτο θέμα συζήτησης την σειρά των εμπάργκο που επέβαλε η κυβέρνηση στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο ΣΚΑΪ πολλές φορές ξεπέρασε τα όρια της κριτικής κι ότι γενικότερα δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια «συσσώρευση» μέσων ενημέρωσης εναντίον ενός κόμματος.

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε πηγή «ανασφάλειας» για τους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης Σημείωσε πως αποφάσισε να σπάσει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ επειδή θέλει να γίνει μία προγραμματική συζήτηση ενόψει των εκλογών, και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αθέτησε τον λόγο του για τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Όσα συνέβησαν δεν είναι ξεχασμένα αλλά είναι περασμένα, είπε και αρνήθηκε ότι υπήρχε διαπλοκή και απόπειρα να στηθεί φιλοκυβερνητικός σταθμός με τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Δήλωσε πως δεν θυμάται τις εμπρηστικές δηλώσεις του τότε κυβερνητικού εταίρου του Πάνου Καμμένου σε βάρος του ΣΚΑΪ, αλλά είναι «κατακριτέες».

Στις παρατηρήσεις δημοσιογράφων ότι ο ΣΚΑΪ έχει σταθεί απέναντι και σε άλλους πρωθυπουργούς κριτικά, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: «Βρίσκομαι απέναντι σε δύο δημοσιογράφους που εκτιμώ. Υπήρξαν όμως και άλλοι οι οποίοι δημιούργησαν μια εικόνα που πλήττει την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του σταθμού, που καταλαμβάνει μια δημόσια συχνότητα, υπερβήκατε τα όρια» είπε.

Έσπευσε δε να πει με δηκτικό ύφος: «Να ευχηθώ συγχαρητήρια στον κ.Παπαδημητρίου και τον κ.Μπογδάνο γιατί θάναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να εκφράζονται μέσα από τη ΝΔ». «Εν πάση περιπτώσει είμαι εδώ διότι θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα και γιατί πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πραγματικότητα».

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απετέλεσε μια πολιτική δύναμη που δημιουργούσε ανασφάλεια, όχι σε δημοσιογράφους, αλλά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που σήμερα πληρώνουν για την κατοχή δημόσιας συχνότητας, σε αντίθεση με το παρελθόν που «δεν πλήρωναν μια».

Όταν η Σία Κοσιώνη του είπε ότι και δημοσιογράφοι κατέβηκαν υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Κώστας Αρβανίτης και ο κ. Στούμπος, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ήταν στη δημόσια τηλεόραση.

Οι δημοσιογράφοι του υπενθύμισαν την κριτική για «βοθροκάναλα» από υπουργούς της κυβέρνησής του όπως ο κ. Πολάκης. «Υπήρξαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπερβολές» παραδέχθηκε ο Αλ. Τσίπρας για να προσθέσει:

«Κι εγώ υπήρξαν φορές που σκέφτηκα να κάνω ένα βήμα να εξομαλυνθεί αυτή η ένταση. Οχι ζητώντας σας να αλλάξετε γραμμή, αλλά ζητώντας μια στοιχειώδη δημοσιογραφική αντιμετώπιση. Δημόσια συχνότητα καταλαμβάνετε» είπε ο κ. Τσίπρας.