Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Ατρόμητος, 3-2 την Ντουνάιτσκα Στρέντα

Οι περιστεριώτες άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν στην επόμενη φάση του Europa League μετά την επικράτηση τους για δεύτερη φορά επί της Ντουνάιτσκα Στρέντα με 3-2.

Ο Ατρόμητος αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο για μισή ώρα και κάκιστο για είκοσι λεπτά νίκησε την αντίπαλο του έχοντας ως σωτήρα τον Ρισβάνη, πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του, έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Λέγκια.

Μάλιστα αν η ομάδα του Περιστερίου αποκλείσει τους Πολωνούς τότε ότι και αν συμβεί στα play off θα είναι στους ισχυρούς και θα περιμένει μια ευνοϊκή κλήρωση.

Οι γηπεδούχοι όπως και πριν από μια εβδομάδα ήταν αρκετά καλοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά είχαν και ένα κακό εικοσάλεπτο το οποίο θα μπορούσε και να τους στοιχίσει ακόμα και την πρόκριση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξει ο Γιάννης Αναστασίου και να το διορθώσει άμεσα.

1. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΙΣΑΩΡΟ
Ο Ατρόμητος μπήκε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε από την αρχή του αγώνα να πάρει τα ηνία στο ματς και ουσιαστικά να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Οι γηπεδούχοι όπως και στο πρώτο παιχνίδι έτσι και στο Περιστέρι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το καλό τους διάστημα και πέτυχαν δυο γκολ ενώ είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Το σκορ άνοιξε ο Κατράνης με εκπληκτική ενέργεια έξω από την περιοχή και σουτ με το αριστερό σε μια κίνηση που θύμισε φορ και όχι αριστερό μπακ. Στο 28′ ο Μανούσος πανέξυπνα μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών εύστοχα και έκανε το 2-0 για τον Ατρόμητο.

Με την σέντρα μάλιστα οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έχασαν τρομερή ευκαιρία για το 3-0. Σε πανέμορφη επίθεση από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Βέλλιο ο οποίος ήταν ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ που επιχείρησε έπιασε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Ο φορ του Ατρόμητου μάλιστα στο 43′ έπιασε το πλασέ αλλά και πάλι ο Γέντλιτσκα μπλόκαρε.

2. ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ
Ο Μανούσος στο 28′ του αγώνα με τη Ντουνάιτσκα έφτασε σε ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Ο επιθετικός του Ατρόμητου που είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι πέτυχε γκολ για τέταρτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου και μπήκε σε μια λίστα όπου βρίσκονται οι Σαραβάκος, Σαλπιγγίδης και Φρατζέσκος.

Με την πρόκριση του Ατρόμητου στην επόμενη φάση ο Μανούσος θα κυνηγήσει ένα τέρμα στο πρώτο παιχνίδι που θα τον χρίσει σκόρερ για πέμπτο σερί παιχνίδι και θα τον φέρει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας μαζί με τον Αντώνη Αντωνιάδη από την εποχή του Γουέμπλεϊ.

3. ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεση τους ενώ ο Ατρόμητος όπως και πριν από μια εβδομάδα παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα καθώς για είκοσι λεπτά ήταν σαν να εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι από το 53′ έως το 72′ ουσιαστικά έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν αρχικά να μειώσουν στο 53′ με τον Ραμίρες ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ατρόμητου.

Και 19′ λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Καλμάρ ο οποίος έφερε το ματς στα ίσια 2-2 και προς στιγμή έκανε άπαντες να ανησυχούν, ιδίως με την εικόνα που είχε σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Ατρόμητου.

4. ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΣΕ Ο ΡΙΣΒΑΝΗΣ
Ευτυχώς για τους γηπεδούχους μετά από τέσσερα λεπτά οι καρδιές όλων πήγαν στη θέση τους καθώς ο Ρισβάνης έκανε το 3-2 και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Ατρόμητου.

Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν φάουλ από τα αριστερά με τον Ουμπίδες να εκτελεί και ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και πέτυχε ένα γκολ το οποίο πανηγύρισε έξαλλα.

Μετά το γκολ του Ρισβάνη το ματς άνοιξε για τα καλά με τις δυο ομάδες να έχουν κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα και με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να κάνει το 4-2 στο 89′ αλλά το σουτ του Νάτσου πέρασε έξω ενώ στο 90′ ο Καλμάρ πήρε την κεφαλιά και ο Καχίλα έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 94′ ο Μανούσος είχε την ευκαιρία να πετύχει και ένα ακόμη τέρμα αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είπε όχι με σπουδαία απόκρουση και η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στη Ντουνάιτσκα καθώς στο 97′ ο Καλμάρ από μακριά εκτέλεσε σουτ που βρήκε τη συμβολή των δοκών του Μέγιερι.

Γήπεδο: “Δημοτικό Περιστερίου”

Διαιτητής: Mohammed Al-Hakim

Βοηθοί: Mehmet Culum, Fredrik Klyver

Ατρόμητος (Αναστασίου): Μέγκερι, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες (86′ Νάτσος), Μανούσος, Ενσικουλού (70′ Ρόσα), Βέλλιος (60′ Καχίλα).

Ντουνάιτσκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Ρόναν, Βίντα , Καλμάρ, Όραβεκ (62′ Βεσελόφσκι), Ταίβο, Κρούζλιακ, Κόστρνα, Σμέλικ (46′ Βίντα), Μπλάκμα (76′ Ντκόβιτς), Ραμίρες

Γκολ: 22′ Κατράνης, 28′ Μανούσος, 76′ Ρισβάνης/ 53′ Ραμίρες, 72′ Καλμάρ

Κίτρινες: 44′ Μανούσος, 72′ Κατράνης/58′ Κόστρνα, 76′ Κρούζλιακ, 84′ Ταιβό.

Πηγή: sport24.gr