Εκπληκτική η Σάκκαρη, νίκησε την Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη

Στον 3ο γύρο του Western & Southern Open προκρίθηκε η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Πέτρα Κβίτοβα, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, χθες το βράδυ στο Σινσινάτι.

Η 24χρονη Ελληνίδα, επικράτησε με 6-4, 2-6, 6-3 της Κβίτοβα και πέτυχε τη δεύτερη νίκη καριέρας επί της της πανίσχυρης Τσέχας, σε τρεις αναμετρήσεις.

Αυτή ήταν η 6η νίκη κόντρα σε τενίστρια της πρώτης 10αδας, τέσσερις εκ των οποίων έχουν έρθει τη φετινή σεζόν.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, στη φετινή χρονιά, η Σάκκαρη έδειξε τα τεράστια ψυχικά αποθέματα και την ατσάλινη θέληση που διαθέτει, παίζοντας αποφασιστικό και αποτελεσματικό τένις και επιστρέφοντας από break κάτω στο καθοριστικό σετ!

“Είναι σπουδαία τενίστρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό. Παίζει πολύ γρήγορα και σε έχει συνέχεια σε άβολη θέση. Απλά προσπάθησα να παλέψω σκληρά. Αυτό είναι το πνεύμα μου πάντα. Νιώθω πολύ άνετα παίζοντας απέναντι στις κορυφαίες. Πριν λίγα χρόνια, απλά τις έβλεπα από την τηλεόραση. Δεν σκέφτηκα ποτέ οτι μπορεί να βρεθώ εδώ, να παίζω μαζί τους και να τις κερδίζω. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα” είπε στην on-court συνέντευξή της η Μαρία.

Η Κβίτοβα έπαιζε στο πρώτο της τουρνουά μετά το Wimbledon, αντιμετωπίζοντας πρόσφατα και πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό χέρι.

Η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε άψογα την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού της αντιπάλου της και οδήγησε σε 53 αβίαστα λάθη την αριστερόχειρα Τσέχα, εννιά εκ των οποίων με double faults.

Στον 3ο γύρο της Premier διοργάνωσης, η Σάκκαρη θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Σαμπαλένκα-Ζενγκ.

Στο μεταξύ, η Σερίνα Γουίλιαμς απέσυρε τη συμμετοχή της από το Western & Southern Open, λόγω προβλήματος στην πλάτη.

Με πληροφορίες από tennis24.gr