Ο Σιμόες έστειλε το μήνυμα: «Στόχος μας η νίκη»

Αναχώρησε για τη Ρουμανία η ΑΕΚ, όπου την Πέμπτη (8/8) αντιμετωπίζει την Κραϊόβα στο πρώτο ματς του Γ΄ προκριματικού του Europa League.

Κατά την άφιξη της αποστολής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δηλώσεις έκανε ο εκ των αρχηγών, Αντρέ Σιμόες:

«Είναι μια νέα αρχή. Γνωρίζουμε την Κραϊόβα. γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να γυρίσουμε με ένα αποτέλεσμα καλό που θα μας βοηθήσει για το επόμενο παιχνίδι. Πηγαίνουμε γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουν τον κόσμο μαζί τους, αυτό ίσως είναι καλό για εμάς, αλλά πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα» είπε ο Πορτογάλος μέσος που αναφέρθηκε στο γεγονός ότι και οι δύο αγώνες εναντίον της Κραϊόβα θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών: «Η παρουσία του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι πάρα πολύ σοβαρά. Ναι, δεν θα είναι καλό γι’ αυτούς που δεν θα έχουν τον κόσμο μαζί τους, αλλά δεν θα τον έχουμε ούτε εμείς στη ρεβάνς. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Η νίκη είναι ο πρώτος στόχος και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλο».

Στο μεταξύ το ζευγάρι των αναμετρήσεων με την Κραϊόβα αποτελεί τον 18ο προκριματικό της ΑΕΚ στα κύπελλα Ευρώπης. Από το 1993 όταν εφαρμόστηκαν οι πρώτες αλλαγές της UEFA και στις διοργανώσεις προστέθηκε η φάση των ομίλων, η ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει 17 «απόπειρες» πρόκρισης για το Champions League και για το Europa League (ή Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Έχει δώδεκα προκρίσεις και πέντε αποκλεισμούς, μόλις δύο εκ των οποίων είναι για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση από την κυπριακή Ομόνοια το καλοκαίρι του 2008 και τον πιο πρόσφατο από τη Σεντ Ετιέν στην ευρωπαϊκή της επιστροφή (2016).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ