Πήρε την πρόκριση μέσα στην Κύπρο ο Άρης

Σε ένα παιχνίδι για γερά… νεύρα, ο Άρης κατάφερε και πήρε την μεγάλη πρόκριση μέσα στην Κύπρο κόντρα στη… σκληροτράχηλη ΑΕ Λεμεσού, κάνοντας ακόμα ένα ισχυρό βήμα για τους ομίλους του Europa League.

Οι δύο ομάδες μπήκαν… παγωμένες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς όλα ήταν ανοιχτά και ήξεραν πως τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, προσπαθούσαν για αρκετά λεπτά να βρουν ρυθμό.

O Μπάσα ήταν σε μεγάλα κέφια και από τα πόδια του ξεκίνησαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για τον Άρη, εκ των οποίων η δεύτερη μετουσιώθηκε σε γκολ, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Μπράουν Ιντέγε. Ο Νικολά Ντιγκινί εκτέλεσε μαεστρικά και άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ταχύτητα των «κιτρινόμαυρων» έπεσε, οι γηπεδούχοι ήταν με την πλάτη στον τοίχο και πήραν την κατοχή, μη μπορώντας ωστόσο να φτάσουν στο αντίπαλο τέρμα και να απειλήσουν ουσιαστικά.

Στο 37ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τεϊξέιρα με κεφαλιά από απόσταση λίγων εκατοστών από το τέρμα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στερώντας από την ομάδα του την ευκαιρία να μπει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τα νεύρα ήταν αυτά που κυριάρχησαν εκατέρωθεν και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσα σε μόλις δέκα λεπτά (μεταξύ 35′-45′) βγήκαν επτά κίτρινες κάρτες.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να κλειδώσει τη νίκη και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, κλείνοντας στα καρέ τους τους Κύπριους και χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ιντέγε (52′) και στο 56′ με μπαλιά… ξυράφι του Κόρχουτ που έμεινε ανεκμετάλλευτη.

H είσοδος του Αβραάμ στο παιχνίδι, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος έδωσε άλλο αέρα στην ΑΕ Λεμεσού, η οποία αν και προσπαθούσε να μπει και πάλι στο ματς, δεν τα κατάφερε, με τον Άρη να παίρνει μία μεγάλη πρόκριση, με το πάρτι στην κερκίδα να έχει ξεκινήσει.

Πηγή: sdna.gr