Ποια “Βόρεια Μακεδονία”!: Σκέτο Μακεδονία στα μπλουζάκια της Εθνικής βόλεϊ ανδρών των Σκοπίων

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών των Σκοπίων ζει ιστορικές στιγμές, μιας κι ετοιμάζεται για την παρθενική της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Καλά όλα αυτά, μόνο που στο promo video της ομοσπονδίας οι στολές γράφουν σκέτο… Μακεδονία, ενώ η επίσημα ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βόλεϊ αναφέρει τους παίκτες της γειτονικής χώρας ως «Μακεδόνες».

Οι αθλητές της ομάδας των Σκοπίων εμφανίζονται στο Βίντεο με τα προπονητικά τους μπλουζάκια τα οποία γράφουν: «Volleyball Team Macedonia». Δεν υπάρχει πουθενά δηλαδή ο γεωγραφικός προσδιορισμός North.

Η αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή των Σκοπίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ων Σκοπίων ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με πληροφορίες από newsit.gr