Ήρωας που έσωζε ζωές στο Μάτι ο αστυνομικός που ξυλοκόπησαν χούλιγκανς-Μας ήθελαν νεκρούς

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα αποκάλυψε ένας εκ των αστυνομικών που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα χούλιγκανς το βράδυ της Κυριακής (29/09) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περιγράφει με λεπτομέρειες στο Newsbomb.gr τα όσα συνέβησαν στη λεωφόρο Δεκελείας όταν προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε ομάδα ατόμων.

«Παρκάραμε τη μηχανή στη Δεκελείας. Ξαφνικά, χωρίς να καταλάβουμε το παραμικρό άρχισαν να πετάγονται από παντού νεαροί με ξύλα και ρόπαλα. Προσπάθησα να καλέσω ενισχύσεις όσο προσπαθούσαμε με πίσω βήματα να απομακρυνθούμε. Ήταν δεκάδες άτομα, όχι μόνο 30 που είπαν. Ήταν αδύνατον να αντισταθούμε», ανάφερε ο ένας αστυνομικός.

«Μέσα σε δευτερόλεπτα μας πέταξαν στο έδαφος και άρχισαν να μας χτυπούν με κλωτσιές και γροθιές. Προσπάθησαν να μου βγάλουν και τα ρούχα ενώ ένας από αυτούς με έκαψε με καπνογόνο στο χέρι. Θα μας έκαιγαν ζωντανούς, μας ήθελαν νεκρούς», ανάφερε ο αστυνομικός προσθέτοντας πως αν και η επίθεση διήρκεσε μόλις 6 λεπτά, ο ίδιος νόμιζε πως τον χτυπούσαν επί 2 ώρες.

Σοκάρουν οι περιγραφές
«Μας κάρφωσε κάποιος με μαχαίρι από πίσω, ύπουλα δηλαδή», είπε ο αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ μιλώντας στον Alpha, αναφέροντας ότι φέρει χτύπημα στην ωμοπλάτη, δύο μαχαιριές στον μηρό και το πρόσωπο, ενώ του έχουν σπάσει και δύο δόντια από την επίθεση. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αστυνομικός είχε βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Βρεθήκαμε σε έναν πόλεμο ξαφνικά, τραυματιστήκαμε, χωρίς λόγο δηλαδή. Να τραυματιστούμε, να σώσεις έναν άνθρωπο, να δώσεις τη ζωή σου, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου, γι’ αυτό για εμένα σημαίνει. Αλλά τώρα να τραυματιστούμε και να χάσεις και τη ζωή σου από κάποιους οπαδούς οι οποίοι είναι χούλιγκαν και το κάνουν αυτό για χαβαλέ και για πλάκα, είναι ό,τι χειρότερο», τόνισε ο αρχιφύλακας.