Αλλαγή του καιρού: ‘Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Σποράδες και σε παράκτια κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί πτωτικά και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 11 έως 30, στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα από 16 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 29 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσει βόρειο βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ