Ο Ολυμπιακός κάνει το πρώτο βήμα στ΄ αστέρια του Champions League

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει απόψε (18/9) το ταξίδι του Champions League και υποδέχεται στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (19:55, Cosmote Sport 2) την Τότεναμ.

Η αναμέτρηση με τη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης αναμένεται να είναι συναρπαστική, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας μόνο κίνητρα μπορεί να δώσει στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Η επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα τη φημισμένη αγγλική ομάδα απαλλάσσει τους «ερυθρόλευκους» από το άγχος, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό.

Η φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς αποτυπώθηκε και στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει τη νίκη και δεν θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για την ισοπαλία. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα στηριχθεί στην συμπαγή του άμυνα που έχει δεχτεί φέτος μόλις ένα γκολ. Οσον αφορά την ενδεκάδα οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να σταθούν στο αξίωμα… «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Το μόνο δίλημμα είναι αυτό στην επίθεση ανάμεσα στον Ελ Καντουρί και τον Γκερέρο με τον δεύτερο να έχει πλεονέκτημα. Η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός είναι η: Ζοζέ Σα, Ομάρ Ελαμντελαουί, Γιασίν Μερία, Παπέ Αμπού Σισσέ, Κώστας Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας, Ματιέ Βαλμπουενά, Ντάνιελ Ποντένσε και Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Από την άλλη μεριά οι Αγγλοι θα αγωνιστούν με τους: Ούγκο Γιορίς, Σερτζ Αουριέρ, Τόμπι Αλντεβάιρελντ, Γιαν Βερτόνγκεν, Μπεν Ντέιβις, Χάρι Γουίνκς, Όλιβερ Σκιπ, Τανγκί Εντομπελέ, Λούκας Μόουρα, Ντέλε Άλι και Χάρι Κέιν.

Ενας από τους εμπειρότερους διαιτητές του πλανήτη, ορίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Τότεναμ. Πρόκειται για τον 46χρονο Ιταλό, Τζιανλούκα Ρόκι, ο οποίος μεταξύ άλλων, έχει «σφυρίξει» τον τελευταίο τελικό του Europa League ανάμεσα στην Τσέλσι και την Αρσεναλ, τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ το 2017 (Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ), αλλά και αρκετούς αγώνες σε EURO και Μουντιάλ. Ο 46χρονος διαιτητής θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Μέλι, Καρμπόνε, με 4ο τον Ντοβέρι και στο VAR τους Βαλέρι, Μαριάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ