“Πολυβόλο” ο Ολυμπιακός “γάζωσε” πέντε φορές τον Βόλο

Ο Ολυμπιακός με τον Βόλο για 70 λεπτά κρατούσε ισχνό προβάδισμα και πήγαινε για «καρμπόν» με τις προηγούμενες αγωνιστικές, αλλά στο τελευταίο εικοσάλεπτο έκανε «καρέ» και έφτασε σε θριαμβευτική πεντάρα!

Κανένα ματς δεν είναι εύκολο αν δεν τελειώσει και αν η ομάδα δεν πιάσει την απόδοση που πρέπει. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Βόλο με 5-0 στην πιο ευρεία νίκη του στο πρωτάθλημα έως τώρα, αλλά χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να φτάσει σε αυτή την επικράτηση. Η ομάδα του Πειραιά έχει μπροστά της το παιχνίδι με την Τότεναμ, όμως, προτεραιότητα της ήταν το τρίτα στα τρία στο πρωτάθλημα. Αν και μπήκε δυνατά και έβαλε ένα γρήγορο γκολ στη συνέχεια έπεσε η απόδοση της, όμως, έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος σε έντεκα λεπτά έβαλε τρία γκολ.

Περιορισμένο ροτέισον
Πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα δεν έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού δεν θέλει να χαλάσει τη συνοχή της ομάδας. Ραντζέλοβιτς, Κούτρης και Καμαρά είναι οι παίκτες που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα σε σχέση με ό,τι μας είχε συνηθίσει ο Πορτογάλος τεχνικός στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός όπως είχε κάνει και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα έτσι και με το Βόλο μπήκε στο γήπεδο δυνατά. Η ομάδα του Πειραιά είχε διάθεση και πήρε την κατοχή της μπάλας από την αρχή ασκώντας πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Γκολ, δοκάρι, αλλά και απειλή
Μία καλή εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά στο 12′ ήταν αρκετή για να ανοίξει το σκορ ο Γκιγιέρμε με κεφαλιά που πήρε στο πρώτο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια ένταση στο παιχνίδι του και πίεζε τον Βόλο για ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς. Στο 21′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ και ο Μυστακίδης προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και με παρέμβαση του τερματοφύλακα Γκαραβέλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βόλου. Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι πάνω στον Μεριά. Νωρίτερα η ομάδα της Μαγνησίας έχασε καλή ευκαιρία με τον Τσοκάνη να πλασάρει άουτ από πλεονεκτική θέση. Από το 25′ και μετά η ομάδα του Βόλου έβαλε δύναμη στο παιχνίδι της, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έβγαλε κάποιες επικίνδυνες φάσεις. Στο 30′ είχε καθοριστική παρέμβαση ο Μεριά σε γέμισμα που έγινε στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ στο 32′ οι “ερυθρόλευκοι” ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Φεράρι.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν ρυθμό στο ματς, ενώ οι Ποντένσε και Ραντζέλοβιτς δεν είχαν βρεθεί στην καλύτερη τους βραδιά. Οι γηπεδούχοι έκαναν εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή δίνοντας κατοχές στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια. Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο ύψος του ο Σα όταν χρειάστηκε
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να πετύχει ακόμα ένα γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Βόλος από την πλευρά του δεν έδειχνε διάθεση να πετάξει λευκή πετσέτα και ούτε να παραδοθεί στις ορέξεις των γηπεδούχων. Οι ποδοσφαιριστές του Φεράντο είχαν και αυτοί τις στιγμές τους στο ματς όπως στο 53′ όταν Μυστακίδης έκανε το σουτ και ο Σα έδιωξε με δυσκολία. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις επιστράτευσαν τη δύναμη για να μπορέσουν να σταματήσουν τους αντιπάλους τους.

Ξέσπασμα με τέσσερα γκολ στο φινάλε
Ο Βαλμπουενά, ωστόσο ήταν ο παίκτης που έφτιαχνε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος γι’ ακόμα μια φορά ήταν εξαιρετικός και στο 64′ πέρασε εξαιρετική πάσα στον Ραντζέλοβιτς που μπήκε μόνος του στην περιοχή του Βόλου από δεξιά, αλλά δεν μπόρεσε ούτε να σκοράρει, ούτε να πασάρει σωστά. Παρόλα αυτά οι “ερυθρόλευκοι” ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, ήθελαν πολύ το γκολ και πίεζαν για να το πετύχουν. Αυτό ήρθε στο 72′ όταν ο Ποντένσε από αριστερά τροφοδότησε τον Κούτρη και εκείνος με τη σειρά του τον Βαλμπουενά που μπήκε στην περιοχή, αλλά από το κόψιμο που έγινε επωφελήθηκε ο Ελ Αραμπί και από κοντά έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός μετά το γκολ που σημείωσε παραχώρησε τη θέση του στον Γκερέρο, ο οποίος μπήκε ορεξάτος και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε κάνοντας το 3-0.

Ο Ολυμπιακός δεν πατούσε φρένο ο Ποντένσε που ανέβηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο έκλεψε τη μπάλα από τον Λυράτζη, ο οποίος στη συνέχεια τον ανέτρεψε και σωστά ο Φωτιάδης έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 84′ εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά για να κάνει το 4-0 για τον Ολυμπιακό και να μετατρέψει τη βραδιά σε πάρτι με τον κόσμο την ίδια ώρα να απαιτεί νίκη στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό. Και εκεί που όλοι πίστευαν πως είχε τελειώσει το ματς ο Σουντανί στις καθυστερήσεις έκανε το 5-0 για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

Μικρογραφία
Ολυμπιακός-Βόλος 5-0

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: 12′ Γκιγιέρμε, 72′ Ελ Αραμπί, 80′ Γκερέρο, 84′ Βαλμπουενά (πεν.), 93′ Σουντανί

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Διαιτητές VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Πολυχρόνης (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: 18′ Μυστακίδης, 37′ Ποντένσε, 41′ Μουνίθ, 52′ Ελαμπντελαουί,59′ Ζοάο, 81′ Αουγκούστο

Συνθέσεις
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Κούτρης, Καμαρά, Γκιγιέρμε (84′ Μπενζιά), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (70′ Σουντανί), Ελ Αραμπί (74′ Γκερέρο)

Βόλος ΝΠΣ: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (56′ Αουγκούστο), Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ (85′ Ηλιόπουλος), Μυστακίδης (69′ Αλαχελιντρί), Γέντρισεκ.

Πηγή: fosonline.gr