Στην Ολομέλεια της Βουλής η δικογραφία για τη Novartis – Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Ολομέλεια ανακοινώνεται σήμερα Τετάρτη η διαβίβαση της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών περί σκευωρίας στις έρευνες για την υπόθεση NOVARTIS.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα, αναφορικά με τη διάκριση των εξουσιών» και ότι «το ζήτημα του φακέλου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, είναι θέμα της Βουλής». Επίσης, πρόσθεσε ότι την Τετάρτη στην Ολομέλεια θα λάβουν γνώση του φακέλου τα κόμματα και θα υπάρξει τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ανακοίνωση του γραμματέα της ΚΟ του, Σταύρου Καλαφάτη. ​

Συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο θα εισηγηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.
«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Χθες, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τακτικισμό και δειλία σε ό,τι αφορά το χειρισμό της υπόθεσης της Novartis και την κάλεσαν να προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή, για όλους όσους κατονομάζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη μήνυσή του.

«Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

«Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν: «Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη. Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει, είτε σε εξεταστική, είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία» καταλήγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ