Συνεχίζει ακάθεκτη η ΑΕΚ – Πέρασε και το εμπόδιο της Λαμίας

Η επιστροφή της ΑΕΚ στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μετά την διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων συνδυάστηκε με την επαναφορά και με τη βούλα στην κανονικότητα. Κόντρα στη Λαμία, το ΟΑΚΑ είχε μπόλικο κόσμο (κάτι παραπάνω από 17.000 ανθρώπους), η ατμόσφαιρα ήταν όμορφη και η ΑΕΚ παρά τις δυο κομβικές της απουσίες, ειδικά όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξής της (αυτές του Μάνταλου και του Ολιβέιρα), «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί: παρά το γεγονός ότι είχε συντριπτική κυριαρχία, ελλείψει των Μάνταλου και Ολιβέιρα, φαινόταν διαρκώς κάτι να της λείπει σε επίπεδο δημιουργίας ευκαιριών: η Ένωση πίεζε και απειλή δεν ένιωθε αλλά δεν έχανε ακριβώς και τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Με βάση την εικόνα του αγώνα πάντως, ήταν δεδομένο πως αν έβαζε ένα γκολ η Ένωση, δεν θα ίδρωνε για την νίκη. Και πράγματι, έτσι έγινε.

Στο 37′ ο καταπληκτικός Λιβάγια -που για μια ακόμα φορά ήταν σε πολύ μεγάλα κέφια- έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα, αυτή κόντραρε στον Πλιάτσικα και με αυτογκόλ έγινε το 1-0. Στο 45’+2′ ήρθε και το 2-0 με τον Κροάτη να εκτελεί το φάουλ και τον Βράνιες να κάνει την προβολή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και η σεμνή τελετή έβαλε τέλος.

Η επανάληψη ήταν τυπική διαδικασία: η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, έχασε και μερικές ευκαιρίες αλλά σε γενικές γραμμές, ήταν έκδηλη η διάθεση και των δυο ομάδων να κάνουν διαχείριση δυνάμεων και να μην σπαταλήσουν δυνάμεις σε ένα παιχνίδι που μόνο με θαύμα θα γυρνούσε. Το τελικό σφύριγμα επικύρωσε τη νίκη της ΑΕΚ, την τρίτη για τον Κωστένογλου σε ισάριθμα ματς και επιβεβαίωσε πως η περίοδος της κρίσης ανήκει στο παρελθόν.

Πηγή: sdna.gr