Αλλάζει ο καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες Πέμπτη και Παρασκευή

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Όπως επισημαίνει το meteo. gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Αναλυτικά την Πέμπτη αρχικά θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Από τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα “σαρώσει” τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κατευθυνόμενο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, και ενδεχομένως ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.