Αστέρας – ΠΑΟΚ 1-2: Πέρασε με διπλό από την Τρίπολη ο δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ με το Σβιντέρσκι να σκοράρει και πάλι επέκτεινε στα 41 ματς το αήττητο σερί του, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Αστέρα που προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 2-1.

Τα μαύρα περιβραχιόνια, οι μαύρες φανέλες με τα ονόματα των έξι αδικοχαμένων οπαδών του Δικέφαλου στα Τέμπη και τη λέξη «Αθάνατοι», τα στεφάνια και τα λουλούδια μπροστά στο πανό που μεταφέρθηκε από το Παλατάκι στην Τρίπολη προδιέθεταν έτσι και αλλιώς για έναν ιδιαίτερο αγώνα για το ΠΑΟΚ στην έδρα στην οποία έχασε τελευταία φορά σε έναν αγώνα πρωταθλήματος στις 4 Μαρτίου του 2018.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τους Ζίβκοβιτς στην εστία, Μάτος και Γιαννούλη στα δύο άκρα της άμυνας, Κρέσπο και Βαρέλα στα στόπερ. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μίσιτς και Αουγκούστο. Μπροστά τους ήταν ο Μπίσεσβαρ, ο Καντουρί στα αριστερά, ο Λημνιός δεξιά και ο Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι χωρίς τον τραυματία Λουίς Φερνάντεθ και τον τιμωρημένο Ιγκλέσιας ξεκίνησαν σε σχήμα 5-3-2 και με σαφή πρόθεση να προσέξουν τα μετόπισθεν τους και κυρίως να μην αφήσουν χώρους ελεύθερους στους επιθετικούς του Δικέφαλου.

1. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ
Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά προσπάθησε με μακρινές μπαλιές να βγάλει παίκτες στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, κάτι που απέδωσε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Δικεφάλου στο 11’ προήλθε πράγματι από βαθιά μπαλιά του Ζίβκοβιτς μάλιστα στο Γιαννούλη που ανέβηκε όλο το διάδρομο, που του άνοιξε ο Καντουρί με μια κίνηση προς τον άξονα, για να βγάλει τη σέντρα προς το Σβιντέρσκι που βρήκε την μπάλα αλλά όχι όπως θα ήθελε στέλνοντας την χωρίς δύναμη άουτ.

Ο Πολωνός ωστόσο δεν χρειάζεται περισσότερες από δυο τελικές για να κάνει γκολ και το απέδειξε στο 33′ όταν σε σέντρα του Μάτος διεκδίκησε την μπάλα με το Σουάρεθ και όταν την πήρε μπροστά του δεν είχε πρόβλημα στην πραγματικότητα να την στείλει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Οι Αρκάδες είχαν και αυτοί τις καλές στιγμές τους, αλλά ο Μαρκ Φερνάντες δεν είχε την ευστοχία του Πολωνού. Στο 25′ πήρε κάθετα τη μπάλα μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος περίμενε κλείνοντας την αριστερή γωνία του, εκεί σημάδεψε ο Ισπανός και ο Ζίβκοβιτς έδιωξε και στο 39΄όταν ένα σουτ εντός περιοχής κόντραρε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και έφυγε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια τους έδωσαν στο πρώτο ημίχρονο φάσεις στους αντιπάλους του, χωρίς πάντως να τους στοιχίσουν.

2. ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟ 2-0
Από το τελευταίο κομμάτι του πρώτο ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έβρισκε τρόπο να φέρνει από τον άξονα τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Αστέρα και αυτό προσπάθησε να κάνει και στο ξεκίνημα του δεύτερου. Η κάθετη του Μπίσεσβαρ στο Σβιντέρσκι, στο 47′ τον βρήκε εκτός περιοχή αλλά η μπάλα πήγε πλάγια αριστερά στον Καντουρί.

Η χαμηλή παράλληλη σέντρα του Μαροκινού δεν χρειάστηκε να βρει συμπαίκτη αφού ο Μαρτίνεθ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του και έδωσε στον ΠΑΟΚ προβάδισμα δύο γκολ και πλέον το ενδιαφέρον στράφηκε στον τρόπο που οι πρωταθλητές θα διαχειρίζονταν αυτό το υπέρ τους 2-0.

3. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΧΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΣΕ ΣΤΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ
Έτσι και αλλιώς οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξαν τη διάταξη τους και έπαιζαν με τετράδα στην άμυνα με σκοπό να γίνουν περισσότερο επιθετικοί. Και τελικά κατάφεραν να μειώσουν με τον Σουάρεθ. Πως; Μα με το συνήθη τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ φέτος. Από μια στημένη φάση, ένα κόρνερ από τα αριστερά που έδωσε ο Λημνιός. Η εκτέλεση ήταν καλή στην καρδιά της άμυνας του Δικέφαλου, ο Μάτος έχασε τον Σουάρεθ ο Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη δυνατή κεφαλιά του αμυντικού του Αστέρα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης δέχθηκε γκολ σε 10 συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς.

4. ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 41 ΜΑΤΣ ΑΗΤΤΗΤΟΣ
Την ώρα που ο Φερέιρα περνούσε στο παιχνίδι το Μαουρίσιο αντί του Μπίσεσβαρ και αργότερα τους Πέλκα και Άκπομ στη θέση των Καντουρί και Σβιντέρσκι, ο Μπόρια Χιμένεθ φόρτωνε την επίθεση του με παίκτες για να βρει την ισοφάριση. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε διάθεση για… δώρα.

Μια ευκαιρία με το Μαρτίνεθ έδωσαν οι παίκτες του όλο και όλο στους αντιπάλους τους παίζοντας στην ουσία με τον Άκπομ μοναδικό προωθημένο και χωρίς να παίρνουν αχρείαστα ρίσκα στην άμυνα επέκτειναν το αήττητο τους σερί στα 41 παιχνίδια, παίρνοντας το δεύτερο φετινό εκτός έδρας τρίποντο.

Πηγή: sport24.gr