Βρετανία: Δύο νέες συλλήψεις για το φορτηγό – “φέρετρο”

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε άλλες δύο συλλήψεις και ότι εξακολουθεί να ανακρίνει ως ύποπτο για ανθρωποκτονία τον οδηγό του φορτηγού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 39 νεκροί άνθρωποι.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας και οι δύο 38 ετών και κάτοικοι του Γουόρινγκτον, στην βορειοδυτική Αγγλία, προσθέτει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι συνελήφθησαν στην πόλη αυτή ως ύποπτοι συνωμοσίας για λαθραία διακίνηση ανθρώπων και 39 ανθρωποκτονίες.

Η αστυνομία σημειώνει επίσης ότι ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού από τη Βόρειο Ιρλανδία παραμένει υπό κράτηση μετά την σύλληψή του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έπειτα από τον εντοπισμό των πτωμάτων στο πίσω μέρος του φορτηγού ψυγείου που οδηγούσε.

Αυτός δεν κατονομάστηκε επισήμως, αλλά πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε ότι πρόκειται για τον Μο Ρόμπινσον από την περιοχή Πόρτανταουν της Βορείου Ιρλανδίας. Οι επιθεωρητές της αστυνομίας αναμένεται να αποφασίσουν αργότερα σήμερα αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες, θα αφεθεί ελεύθερος ή θα ζητηθεί από δικαστήριο να παρατείνει την κράτησή του.

Αργά χθες το βράδυ οι βρετανικές αρχές μετέφεραν τις σορούς 11 θυμάτων σε νεκροτομείο όπου άρχισαν οι νεκροψίες για να μπορέσει να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο πέθαναν οι άνθρωποι αυτοί και η ταυτότητά τους, σε μια διαδικασία για την οποία η αστυνομία προειδοποίησε ότι προβλέπεται να είναι μακρά.

Στο μεταξύ, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως η κινεζική κυβέρνηση ελπίζει ότι η Βρετανία θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα των 39 νεκρών το ταχύτερο δυνατόν και πως ζητεί από τη Βρετανία να “τιμωρήσει αυστηρά” αυτούς που ευθύνονται για τον θάνατό τους, ενώ εφημερίδα που υποστηρίζεται από το κινεζικό κράτος έγραψε ότι η Βρετανία φέρει κάποια ευθύνη στην υπόθεση αυτή.

Προς το παρόν η βρετανική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει την εθνικότητα των νεκρών, δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνγίνγκ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ