“Κλείδωσε” την πρόκριση ο ΠΑΟ στην Πάτρα με την Παναχαϊκή

Ο Δώνης δεν ρίσκαρε, έβαλε βασικούς στην Πάτρα και με πρωταγωνιστή τον… γιο του που είχε συμμετοχή σε 2 γκολ, ο Παναθηναϊκός με την ωραία επετειακή του εμφάνιση πήρε νίκη-πρόκριση με 1-3 επί της Παναχαϊκής.

Γούρικη αποδείχθηκε η επετειακή φανέλα που φόρεσε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός στην χθεσινή νίκη του μέσα στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή (1-3), με την οποία άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε με σοβαρότητα το ματς και ο Γιώργος Δώνης παρέταξε μία ομάδα χωρίς πολλά ρίσκα προκειμένου να αποφύγει τυχόν μπλεξίματα που δεν είναι και σπάνιο να συμβαίνουν σε ματς Κυπέλλου.

Ο στόχος επιτεύχθηκε καθώς το «τριφύλλι» εξασφάλισε σκορ πρόκρισης και ταυτόχρονα ο Δώνης δοκίμασε κάποια πράγματα που είχε στο μυαλό του ενόψει της συνέχειας, αλλά και τον Φάουστο που έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Στα πρώτα λεπτά του ματς η Παναχαϊκή μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους «πράσινους», αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που επέβαλε το ρυθμό του παιχνιδιού και έφτανε με μεγαλύτερες αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Το «τριφύλλι» επικύρωσε την ανωτερότητά του με το γκολ του Μπουζούκη στο 26’ (πρώτο του τέρμα μετά τον περασμένο Γενάρη απέναντι στην Ξάνθη) και πήρε κεφάλι στο σκορ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (45+1’) διπλασίασε τα τέρματά του μετά από στατική φάση (κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπουζούκης) και αυτογκόλ του Μωραϊτη (0-2).
Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να έχει προβάδισμα δύο τερμάτων και ξεκάθαρη υπεροχή σε τελικές (8-3) και κατοχή μπάλας (62-38%).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των «πράσινων» και κατάφερε να μειώσει σε 1-2 με τον Μωραίτη (64’), αλλά στο 71’ ο Ρουγκάλας αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη και αμέσως μετά το «τριφύλλι» έφτασε στο 1-3 με κεφαλιά του Κουρμπέλη βάζοντας τέλος στη σεμνή τελετή και μετατρέποντας τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ σε τυπική διαδικασία.

Πηγή: sdna.gr