Κ17: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 5-1 – Ερυθρόλευκη καταιγίδα «έπνιξε» τους «πράσινους»

Η Κ17 του Ολυμπιακού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 5-1 για την έκτη αγωνιστική της Super League K17.

Παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο οι Έφηβοι του Ολυμπιακού νίκησαν με 5-1 τον Παναθηναϊκό στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ρέντη στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο κιόλας λεπτό πήραν το προβάδισμα. Ο Τζαβίδας μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Πούλιανος εκμεταλλευόμενος την «ερυθρόλευκη» αδράνεια σκόραρε για το 1-0.

Παρά τη ψυχρολουσία οι γηπεδούχοι ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος δεν σταμάτησε λεπτό να ενθαρρύνει τους Πειραιώτες μετά το γκολ που δέχτηκαν. Η πίεση του Ολυμπιακού ανέβηκε σταδιακά και στο 14′ απέφερε καρπούς, μιας και ο Λιάτσος με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Δρανδάκη για το 1-1.

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι πρωταθλητές συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να κλέβουν τη μπάλα χτυπώντας στις αντεπιθέσεις, με τους Ιμπαγάσα και Λιάτσο να ταλαιπωρούν τους αντίπαλους αμυντικούς. Στο 32′ ήρθε η ολική ανατροπή για τον Ολυμπιακό.

Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Κατσογιάννης με ψηλοκρεμαστό σουτ στο πρώτο δοκάρι αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-1.

Επτά λεπτά μετά ήρθε και το τρίτο για τους γηπεδούχους. Ο Ντόι επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, ο Δρανδάκης απέκρουσε ασταθώς και ο Σταμούλης πήρε το ριμπάουντ γράφοντας το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να μην απειλούν ουσιαστικά τις δύο εστίες. Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού κρατούσαν κοντά τις γραμμές τους και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους «πράσινους». Έξι λεπτά πριν το τέλος, ο Χρονακόπουλος πέτυχε ένα παλικαρίσιο γκολ με κεφαλιά, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Λιοφάγος βρήκε δίχτυα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση της ομάδας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν με ένα παιχνίδι λιγότερο στη δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Τρίπολης, ενώ από την άλλη η Κ17 του Παναθηναϊκού συγκατοικεί στην τρίτη θέση με την ΑΕΚ, η οποία αγωνίζεται στις 17:30 κόντρα στον Ατρόμητο.

Ολυμπιακός: Παπαδούδης, Φρέρης, Λιοφάγος, Κατσογιάννης, Δούμας, Ντόι (Χρήστου 70’), Κίτσος, Πάστρας (Παπακωνσταντίνου 76’), Σταμούλης (Μαρίνης 70’), Ιμπαγάσα (Σπυριδάκης 54’), Λιάτσος (Χρονακόπουλος 70’).

Παναθηναϊκός: Δρανδάκης, Ζαφείρης, Παυλάκης, Καρνέσης, Προδρομίτης, Μακροδημήτρης, Βολάκης, Κωστόπουλος, Τζαβίδας, Κρυπαράκος, Πούλιανος.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής:

1ος Όμιλος

Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 4-1

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 2-0

ΑΕΚ-Ατρόμητος (17:30)

2ος Όμιλος

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 7-0

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

ΑΕΛ-Άρης 0-0

Βόλος-Λαμία 1-0

Πηγή: fosonline.gr