Ο αγώνας της χρονιάς στο Άνφιλντ: Λίβερπουλ – Αρσεναλ 5-5 (5-4 πέναλτι)

Το Λίβερπουλ-Αρσεναλ ήταν εκτός πραγματικότητας, είχε τρελά highlights και οι Reds ισοφάρισαν 5-5 στο 94′, για να αποκλείσουν στα πέναλτι (5-4) τους Gunners και να συνεχίσουν στο League Cup.

Δεν γίνεται. Ηταν τρελό. Από τη μία δεν το χόρταινες και από την άλλη σιχτίριζες που έπρεπε να γράψεις τέτοιο ματς. Αυτό το Λίβερπουλ-Αρσεναλ για το League Cup ήταν από τα πολύ σπάνια θεάματα που θα δεις στο χορτάρι. Πραγματικά, ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε. Και έγραψε γκολάρες. Τα πιτσιρίκια των Reds όμως κατάφεραν να επικρατήσουν εκείνων των Gunners. Κι ας βρέθηκαν να κυνηγούν διαρκώς το σκορ. Στο 94′ ο Οριγκί ισοφάρισε για το μυθικό 5-5 και στη συνέχεια η άσπρη βούλα λειτούργησε υπέρ των γηπεδούχων (5-4), που είτε με τ’ αστέρια τους, είτε με τους μικρούς, απλά δεν χάνουν ποτέ.

Το ασύλληπτο ματς με τον αδιανόητο ρυθμό φάνηκε ότι θα είναι τέτοιο με το καλησπέρα. Το αυτογκόλ του Μουστάφι (6′) ήρθε στο σημείο που η Λίβερπουλ έδειχνε ότι θα πίεζε ασταμάτητα. Ωστόσο, οι Gunners έκαναν γρήγορα τρελή ανατροπή. Το πλασέ του Τορέιρα (19′) και ο Μαρτινέλι σε δύο χτυπήματα (26′, 36′) έστησαν το 1-3. Με πέναλτι ο Μίλνερ (43′) μείωσε, μα λίγο αργότερα (54′) έκανε λάθος, ο Οζίλ με τρελό τακουνάκι στη γραμμή σέρβιρε και ο Μέιτλαντ-Νάιλς έβαλε το τέταρτο της ομάδας του.

Η εκπληκτική βολίδα του Τσάμπερλεϊν (58′) και το μακρινό του Οριγκί (62′) σήμαναν την αντεπίθεση των Reds, μα ο Γουίλοκ (70′) έβαλε τρομερό γκολ και φάνηκε να το καθαρίζει. Στο 90’+4′ όμως εμφανίστηκε ο Οριγκί και με γυριστό έστειλε την πρόκριση στα πέναλτι. Εκεί ανέλαβε ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ. Ο Κέλεχερ έγραψε τη μοναδική απόκρουση στη σειρά, νίκησε τον Θεμπάγιος και έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οσο, για την Αρσεναλ, τι κι αν έβαλε πέντε γκολ στο “Ανφιλντ”, κάτι που στα 66 τελευταία χρόνια είχε καταφέρει ξανά μόνο εκείνη (6-3 το 2007), έχασε το εισιτήριο μέσα από τα χέρια της.

Τα πέναλτι (πρώτη η Αρσεναλ)
Μπεγιερίν 0-1
Μίλνερ 1-1
Γκεντουζί 1-2
Λαλάνα 2-2
Μαρτινέλι 2-3
Μπρούστερ 3-3
Θεμπάγιος 3-3 απόκρουση
Οριγκί 4-3
Μέιτλαντ-Νάιλς 4-4
Τζόυνς 5-4.

Λίβερπουλ: (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Γουίλιαμς, Γκόμεζ, Φαν ντεν Μπεργκ, Μίλνερ, Λαλάνα, Κεϊτά (55′ Τζόουνς), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (81′ Τσιριβέγια), Ελιοτ, Μπρούστερ, Οριγκί.

Αρσεναλ: (Ουνάι Εμερι): Μαρτίνες, Μπυστάφι, Κολάσινατς (83′ Τιέρνι), Μπεγιερίν, Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (72′ Θεμπάγιος), Οζίλ (65′ Γκεντουζί), Γουίλοκ, Σάκα, Μαρτινέλι.

Πηγή: gazzetta.gr