Άδ. Γεωργιάδης: Νέες μειώσεις στις χρεώσεις των τραπεζών εντός Νοεμβρίου

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ προανήγγειλλε νέες μειώσεις στις χρεώσεις των τραπεζών εντός του Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες συνεχίζεται και πως θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα μειώσεων που θα ανακοινωθεί εντός του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως οι νέες χρέωσεις στις τραπεζικές συναλλαγές, που τελικώς απετράπησαν, επιβλήθηκαν με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2018.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι διοικήσεις τεσσάρων τραπεζών ανακοίνωσαν την αναπροσαρμογή των προμηθειών τους.

Σε όσους υποστηρίζουν ότι η εξαίρεση του κ. Πολάκη και του κ. Τζανακόπουλου από την προανακριτική στη Βουλή γίνεται επειδή τους φοβούνται απάντησε πως:

 «Τρέμουμε. Δεν βλέπετε; Μου λέτε Πολάκης και τρέμει το χέρι μου»

«Όπως κρίθηκε και κατά τη γνώμη μου ορθώς η παρουσία δύο μελών που θα καταθέσουν ως μάρτυρες δημιουργεί θέμα ακυρότητας της διαδικασίας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις επενδύσεις στην χώρα μας, τόνισε πως

«Χθες υπέγραψα την άδεια μιας τεράστιας επένδυσης 410 εκατομμυρίων του ομίλου dolphin στην Αργολίδα, Κοιλάδα Χιλς που ήταν κολλημένη 10 χρόνια, μέσα σε τρεισήμισι μήνες που είμαι Υπουργός. Σας λέει κάτι;», τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε την σύσφιξη σχέσεων που γίνεται μεταξύ  Ελλάδας και Κίνας.

Μίλησε για τις σημαντικές συναντήσεις με επιχειρήσεις και Κρατικούς αξιωματούχους που θα κάνει στην Κίνα ο Πρωθυπουργός και για τις ετοιμασίες που γίνονται για την επίσκεψη του Πρόεδρου της Κίνας στην Ελλάδα.

«Ετοιμαζομαστε να δεχθούμε τον Πρόεδρο της Κίνας που θα είναι εδώ στις 10  Νοεμβρίου» ανέφερε ο υπουργός.