Έπιασε κορυφή η Λίβερπουλ, «κόλλησε» στην Σάλτσμπουργκ η Νάπολι!

Χωρίς να χρειαστεί να “τρέξει”, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Γκενκ και πέρασε στην κορυφή του ομίλου, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία (1-1) στο «Σαν Πάολο» ανάμεσα σε Νάπολι και Σάλτσμπουργκ.

Το βεβαρυμένο πρόγραμμα της Λίβερπουλ δεν της επιτρέπει να παίζει κάθε ματς στο 100%, οπότε σε αυτό κόντρα στην Γκενκ το ζητούμενο ήταν απλά να γίνει η… δουλειά, δηλαδή να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί της νίκης και να κάνει το αποφασιστικό για την εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τα κατάφερε, καθώς επικράτησε 2-1 των Βέλγων στο «Άνφιλντ» και εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία (1-1) στο άλλο ματς του ομίλου στο «Σαν Πάολο», ανάμεσα στη Νάπολι και τη Σάλτσμπουργκ βρέθηκε στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Λίβερπουλ – Γκενκ 2-1

Όπως συνηθίζει σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, η Λίβερπουλ άρχισε από πολύ νωρίς να πιέζει για το γκολ και το πέτυχε με έναν τυχερό τρόπο, καθώς μόλις στο 14′ ο Βαϊνάλντουμ είδε την μπάλα να του έρχεται στα πόδια του μέσα στη μικρή περιοχή και με πλασέ δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ. Στη συνέχεια οι «κόκκινοι» συνέχιζαν να φτάνουν με ευκολία στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο η Γκενκ ήταν αυτή που βρήκε την απάντηση, αφού έπειτα από κόρνερ στο 40′ ο Σαμάτα με κεφαλιά νίκησε τον Άλισον για το 1-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τσάμπερλεϊν στο 53′, δείχνοντας ότι ανακάμπτει μετά το σοβαρό τραυματισμό και δεν αποκλείεται από αλλαγή πολυτελείας, πολύ σύντομα να τρυπώσει και στην ενδεκάδα.

Νάπολι – Σάλτσμπουργκ 1-1

Σε μια σταθερά προβληματική πορεία, η Νάπολι συνέχισε με… συνέπεια τις χαμηλές της πτήσεις, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε η Σάλτσμπουργκ. Οι Αυστριακοί μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση, πίεσαν τους γηπεδούχους και τελικά από το σημείο του πέναλτι, από παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Κουλιμπαλί, ο Χάαλαντ άνοιξε το σκορ, δείχνοντας ότι δεν είναι ο «φτωχός συγγενής» στην αναμέτρηση. Η Νάπολι αφυπνίστηκε, ωστόσο το κακό είχε γίνει, αφού η Σάλτσμπουργκ απέδειξε ότι είναι ένα εξαιρετικό σύνολο. Μπορεί οι «παρτενοπέι» να ισοφάρισαν στο 43′ με γκολ του Λοσάνο, όμως στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ανατροπής με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου

Λίβερπουλ – Γκενκ 2-1
(14’ Βαϊνάλντουμ, 53’ Τσαμπερλέιν – 40’ Σαμάτα)

Νάπολι – Σάλτσμπουργκ 1-1
(43’ Λοσάνο – 11’ πέν. Χάαλαντ)

Η βαθμολογία:

1. Λίβερπουλ 9 (10-7)
2. Νάπολι 8 (6-3)
3. Σάλτσμπουργκ 4 (12-10)
4. Γκενκ 1 (4-12)

Η επόμενη αγωνιστική (27/11)

Λίβερπουλ – Νάπολι 22:00
Γκενκ – Σάλτσμπουργκ 22:00.

Πηγή: sport-fm.gr