“Βόμβα” στο Κύπελλο Ελλάδος: Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από ομάδα της Α2

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε το Σάββατο (9/11) ο εκπληκτικός Διαγόρας Δρυοπιδέων καθώς νίκησε τον ΠΑΟΚ με 81-66 στο κλειστό του Αιγάλεω και συνεχίζει να γράφει ιστορία!

Έχοντας ήδη αποκλείσει δύο ομάδες της Basket League με εντυπωσιακό τρόπο (93-72 τον Πανιώνιο, 95-75 τη Λάρισα) ο Διαγόρας Δρυοπιδέων παγίδευσε και τον ΠΑΟΚ κι έφτασε όπου δεν είχε πάει ποτέ στο παρελθόν!

Με την πολύπειρη ομάδα του, καθοδηγούμενη από τους Λιακόπουλο-Κουκά, με εκτελεστές τον Καράμπουλα και στο β’ μέρος τον Πολυτάρχου και με σπουδαία δουλειά στο ριμπάουντ, αποτρέποντας τα επιθετικά του αντιπάλου της στο 2ο ημίχρονο, η ομάδα του Νάσου Χούμπαυλη ήταν κυρίαρχη κι υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε οδυνηρό αποκλεισμό!

Η εξέλιξη του αγώνα

O ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 7-0 έπειτα από 3:33 αγώνα και ο προπονητής του Διαγόρα, Νάσος Χούμπαυλης πήρε τάιμ άουτ. Από εκείνο το σημείο, μπήκε ο… γνωστός Διαγόρας στο παρκέ, ο πρωταγωνιστής της Α2 κατηγορίας, με γρήγορο ρυθμό, πολλά μακρινά σουτ, πολλή και καλή αμυντική δουλειά, ομαδικά.

Σε λιγότερο από 1,5 λεπτό το σκορ έδινε 7-7 και ο Διαγόρας προσπέρασε με 18-17, πριν πάει με το υπέρ του 21-18 στο δεκάλεπτο.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να επιβάλει το δικό του ρυθμό. Αναλώθηκε σε σωρεία άστοχων μακρινών σουτ (1/11 στο ημίχρονο τα τρίποντά του!) αντί να επιτίθεται διαρκώς στη ρακέτα κι έτσι βρέθηκε 10 πόντους πίσω στο ημίχρονο 37-27! Ο Γιώργος Κουκάς με τον Νίκο Λιακόπουλο, ήταν οι ηγέτες των γηπεδούχων σε αυτό το διάστημα!

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε συμπεριφορά στην αντιμετώπιση του αγώνα, προσπάθησε με άμυνα ζώνης να περιορίσει το ρυθμό των γηπεδούχων, κι έδειχνε αρχικά να γυρίζει το παιχνίδι όταν μείωσε σε 47-43.

Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πολυτάρχου, όμως, επανέφεραν τη διαφορά στους 10, 55-45 πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 55-48.

Ο Καράμπουλας που είχε “χτυπήσει” πριν τον Πολυτάρχου, με άλλα δύο δικά του τρίποντα, συνέχισε στο φρενήρη ρυθμό του Διαγόρα. Κι από το 58-51 οι γηπεδούχοι έκαναν 13-0 σερί και έτασαν τη διαφορά στους 20 πόντους, 71-51 με πέντε λεπτά για τη λήξη!

Από τον ΠΑΟΚ είχε απομείνει μόνο ο Σμιθ με κάποιες προσωπικές ενέργειες αλλά δεν αρκούσε καθώς ήδη η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε χάσει πολύτιμο χρόνο και ο αντίπαλός της είχε ξεφύγει με πολύ μεγάλη διαφορά!

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 37-27, 55-48, 81-66.

Πηγή: allstarbasket.gr