Γκέλα της Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νόου”, νίκη πρόκρισης για Λειψία

Η Σλάβια Πράγας πήρε σπουδαία ισοπαλία στο “Καμπ Νόου” κρατώντας στο 0-0 την Μπαρτσελόνα ενώ η Λειψία έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Ζενίτ (2-0) και έκανε άλμα για τους “16” του Champions League.

Μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League στο “Μεάτσα” κόντρα στην Ίντερ (1-1), η Σλάβια Πράγας πήρε ένα ακόμα σπουδαίο εκτός έδρας αποτέλεσμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αφού έφυγε με το 0-0 από το “Καμπ Νόου” κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι.

Στο άλλο ματς του απογεύματος, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής, η Λειψία επικράτησε 2-0 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη ζευγαρώνοντας τις νίκες της κόντρα στους Ρώσους μέσα σε 15 ημέρες και έκανε άλμα πρόκρισης στους “16” του Champions League φτάνοντας στους 9 βαθμούς.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Η Σλάβια Πράγας είχε άριστη ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίωρο (μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους το πλασέ του Σεμέδο στο 11′ που βρήκε τον κίπερ των Τσέχων σε ετοιμότητα) με τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να ανεβάζουν πάντως στροφές στη συνέχεια και να έχουν τρεις καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 35′ ο Μέσι άρχισε εκπληκτική κούρσα από το χώρο του κέντρου που ολοκληρώθηκε με σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής που τράνταξε τη συμβολή των δύο δοκαριών, ενώ στο 43′ ο Κόλαρ απέκρουσε πρώτα το σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή και έπειτα την κεφαλιά του Πικέ από ακόμα πιο πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα αύξησε -όπως ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό- την πίεσή της και κέρδισε αρκετά μέτρα στο γήπεδο, με τις φάσεις όμως να μη βγαίνουν με μεγάλη ευκολία. Ο Μέσι συνέχισε να καθοδηγεί τους μπλαουγκράνα και να είναι διαρκής πηγή κινδύνων για τους Τσέχους, όμως ο γκολκίπερ Κόλαρ επενέβαινε όποτε χρειαζόταν, με αποκορύφωμα την εξ επαφής απόκρουσή του σε πλασέ του Pulga από το ύψος της μικρής περιοχής στο 77′!

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση της “Μπάρτσα” στο ματς, με την Σλάβια Πράγας να προβάλλει σθεναρή αντίσταση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο (χωρίς να παίξει παθητικά σε καμία περίπτωση) και να κατακτά πανάξια το βαθμό της ισοπαλίας, βυθίζοντας παράλληλα στην εσωστρέφεια την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε που προερχόταν από δυνατό χαστούκι στην La Liga (ήττα με 3-1 από Λεβάντε).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα επέκτεινε σε 34 ματς το αήττητο εντός έδρας σερί της στο Champions League (30 νίκες – 4 ισοπαλίες), με τον Μπουσκέτς να φτάνει τα 549 παιχνίδια για τους Καταλανούς και να πιάνει τον Μιγκέλι στην πέμπτη θέση του πίνακα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
H Λειψία ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη και μάλιστα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ζενίτ στο 14′ τον Χάλσενμπεργκ, όμως προτού γίνει κάτοχος της μπάλας είχε προηγηθεί επαφή με το χέρι του Ενκουκού και έτσι το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Ζενίτ άγγιξε το γκολ με το πλασέ του Ασμούν μέσα από την περιοχή που πέρασε σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι, για να έρθει τελικά το γκολ για τους φιλοξενούμενους στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με το δεξί σουτ του Ντέμε έξω από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ και να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Κερζάκοβ (0-1).

Στο 62′ οι Γερμανοί μπήκαν για τα καλά στη θέση του οδηγού αφού πέτυχαν και δεύτερο γκολ, που ήταν μάλιστα προϊόν πανέμορφης ομαδικής προσπάθειας: με τέσσερις πάσες από την περιοχή τους έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή με τελικό αποδέκτη τον Ζάμπιτσερ, ο οποίος νίκησε με ψύχραιμο πλασέ τον κίπερ της Ζενίτ από πλάγια θέση.

Στη μισή ώρα που απέμενε για το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με την Λειψία να διαχειρίζεται εξαιρετικά το υπέρ της προβάδισμα χωρίς να κινδυνεύσει ουσιαστικά και να πανηγυρίζει έτσι νταμπλ νικών απέναντι στην Ζενίτ που την φέρνει σε πλεονεκτική θέση στη μάχη για την πρόκριση στους “16”.

Πηγή: sport24.gr