Μάκης Βορίδης: Πρέπει να δώσει εξηγήσεις η κ. Τουλουπάκη

Την άποψη ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη θα πρέπει να δώσεις εξηγήσεις μετά και την πρώτη εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Σημαίνει ότι πρέπει να δώσει εξηγήσεις», «προφανώς ανοίγει ένα θέμα», τόνισε ο κ. Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει πως ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ότι δέχθηκε πιέσεις από την κ. Τουλουπάκη για να καταθέσει κατά των δέκα πολιτικών προσώπων και πως ήδη έχουν «δείξει» προς την κατεύθυνση της Εισαγγελέως ο κ. Αγγελής και ο κ. Μανιαδάκης.

«Εγώ αποδέχομαι ότι ένας εισαγγελέας ο οποίος εν προκειμένω ερευνά μια υπόθεση και προσπαθεί να την τεκμηριώσει και να τη θεμελιώσει, πρέπει να δει εάν υπάρχουν στοιχεία σε αυτή την κατεύθυνση. Το ερώτημα είναι από πού τα βρήκε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και τα αναζητεί», τόνισε ο υπουργός.

Εξήγησε πως η υπόθεση της Novartis, είναι ένα μεγάλο ζήτημα προκλητής συνταγογράφησης, που αφορά τις σχέσεις γιατρών και φαρμακευτικών εταιριών, γεγονός που εκτόξευσε τη φαρμακευτική δαπάνη και αυτό ερευνούσε και το FBI.

«Άρα το ερώτημα είναι: Αυτό είχε να ερευνήσει η κ. Τουλουπάκη; Γιατί το FBI αυτό ερευνούσε. Ερευνούσε εάν υπάρχουν τέτοια συστημικά προβλήματα στο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων ή άλλων πρακτικών που οδήγησαν σε εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης. Πως αυτό μετατρέπεται ξαφνικά σε έρευνα για δέκα πολιτικά πρόσωπα;», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ