Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ με μολότοφ και δακρυγόνα

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών, πολλών ντυμένων στα μαύρα και φορώντας μάσκες, στο Βικτόρια Παρκ, έναν παραδοσιακό τόπο διαδηλώσεων και καθιστικών διαμαρτυριών, και τους γύρω δρόμους.

Η αστυνομία αντέδρασε γρήγορα στην συγκέντρωση αυτή χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα αντικυβερνητικών ακτιβιστών για μια μαζική κινητοποίηση σε μια παγκόσμια “επείγουσα έκκληση” για αυτονομία για το Χονγκ Κονγκ, στο οποίο είχαν δοθεί εγγυήσεις για τις ελευθερίες του όταν επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία το 1997.

Η συγκέντρωση αυτή σχηματίστηκε γρήγορα από ομάδες διαδηλωτών που κατευθύνθηκαν μέσω της εμπορικής περιοχής της Κόουζγουέι Μπέι προς το πάρκο. Κάποιοι ακτιβιστές πέταξαν τουλάχιστον μια βόμβα μολότοφ κατά της αστυνομίας. Πολλοί διαδηλωτές έψαλλαν τον βρετανικό και τον αμερικανικό εθνικό ύμνο κυματίζοντας σημαίες πολλών εθνών, ενώ λίγοι άλλοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας, κάτι το οποίο αποτελεί την κόκκινη γραμμή για τους ηγέτες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, οι οποίοι έχουν ορκιστεί να “συνθλίψουν” όποιον προβάλει μια τέτοια αξίωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ