Πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ: Νίκησε δύσκολα 1-0 την ΑΕΛ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος χωρίς να εντυπωσιάσει νίκησε 1-0 την ΑΕΛ που έπαιξε χωρίς τους Ουάρντα και Κάτσε λόγω της συμφωνίας των δύο ομάδων.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 16ο λεπτό ο Σφιντέρσκι με ωραία προβολή μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια, ωστόσο έχει ξεκινήσει ήδη μεγάλη συζήτηση για τη διαιτησία του Τάσση, καθώς στο 5’ η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι-χέρι του Ίνγκασον, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το γκολ του Σφιντέρσκι που ακυρώθηκε για φάουλ του Μάτος στην ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ πάντως πήρε τη νίκη, έπιασε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ και έρχεται στο Φάληρο με σούπερ ψυχολογία για το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής στο Γ. Καραϊσκάκης.

Χαμός με τη διαιτησία, γκολάρα ο Σφιντέρσκι!

Το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον από πολύ νωρίς και για εξωαγωνιστικούς λόγους, καθώς μόλις στο 5’ η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι (δύο ανακοινώσεις έβγαλε μέχρι το ημίχρονο ο Αλέξης Κούγιας) όταν το σουτ του Ασούμπρε σταμάτησε στο χέρι του Ίνγκασον εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής θεώρησε και μάλλον σωστά πως ήταν κολλημένο. Ο ΠΑΟΚ πάντως ήλεγχε τον ρυθμό του ματς, πίεζε πολύ και τελικά στο 16’ έφτασε και στο γκολ. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε την σέντρα και ο Σφιντέρσκι με εντυπωσιακά και συνάμα περίεργη προβολή έγραψε το 1-0!

Από το γκολ και μετά ο Δικέφαλος συνέχεια να έχει τον έλεγχο του ματς και στο 24’ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Μπίσεσβαρ πρόλαβε αντίπαλο τερματοφύλακα και γύρισε για τον επερχόμενο Σφιντέρσκι, ο οποίος υπό πίεση δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή σε κενή εστία. Ο Πολωνός ωστόσο, βρήκε δίχτυα στο 29’, από γύρισμα με κεφαλιά του Μάτος, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Βραζιλιάνου, που ήταν μάλλον υπερβολική απόφαση. Έτσι λοιπόν, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το δεύτερο γκολ, αλλά τον Κρίστινσον να λέει «όχι» στο εντυπωσιακό σουτ του Μπίσεσβαρ στο 36’.

Αλλαγές και… βαρεμάρα

Το δεύτερο ημίχρονο δεν θύμισε σε τίποτα το παιχνίδι που παρακολουθήσαμε στο πρώτο 45λεπτο. Ο ρυθμός ήταν πάρα πολύ κακός, ο ΠΑΟΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων και δημιούργησε ελάχιστες φάσεις, ενώ η ΑΕΛ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει σοβαρά. Ο Δικέφαλος ήλεγχε τον ρυθμό και χωρίς να αγχωθεί πήρε το τρίποντο. Το μόνο που κρατάμε είναι ότι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια άντεξε μέχρι το 70ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και έδωσε τη θέση του στον Δημήτρη Λημνιό. Ο Πορτογάλος δείχνει πως σιγά – σιγά επανέρχεται και δεν αποκλείεται πλέον να πάρει φανέλα βασικού και στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (72’ Λημνιός), Καντουρί (84’ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (70’ Ακπομ)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς (92’ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (69’ Μπούστος), Φατιόν, Καρανίκας, Νούνιτς, Ασούμπρε (83’ Ντάουντα).

Πηγή: sportdog.gr