Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατάσαραϊ 6-0: Μαγεία από τον 18χρονο Ροντρίγκο

Μόλις τέσσερα λεπτά πέρασαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να καταλάβουν άπαντες ότι το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Γαλατάσαραϊ θα εξελισσόταν σε παράσταση για ένα ρόλο. Και ότι σε αυτόν του πρωταγωνιστή δεν θα βρισκόταν ο Εντέν Αζάρ, αλλά ο δαιμόνιος έφηβος Ροντρίγκο.

Οι ματιές όσων παρακολούθησαν τον 18χρονο Βραζιλιάνο ήταν αδύνατο να ξεκολλήσουν από πάνω του. Σε κάθε επίθεση που γινόταν από τη δεξιά πλευρά, ο νεαρός κέρδιζε το χειροκρότημα των απαιτητικών φίλων των «μερένγκες».

Φυσικά, είχε καταφέρει να… δουλέψει σκληρά γι’αυτό, βάζοντας δύο γκολ ήδη στα πρώτα 7 λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Μοίρασε ασίστ στον Καρίμ Μπενζεμά και σκόραρε ένα αυθεντικό χατ- τρικ (αριστερό σουτ, δεξί σουτ και κεφαλιά) στο φινάλε της συνάντησης διαμορφώνοντας το τελικό και εμφατικό 6-0.

Ροντρίγκο: Έκανε τον Αζάρ… θεατή

Την πιο μεγάλη «ζημιά» όμως, ο 18χρονος δεν την προξένησε στην άμυνα της «Γαλατά», αλλά στο προφίλ του παίκτη που αποκτήθηκε για να γίνει το νέο «Νο1» της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Εντέν Αζάρ σε μια ακόμα αντιπαραγωγική βραδιά, δεν είχε συμμετοχή σε κάποιο από τα γκολ της «βασίλισσας». Καμία φάση δεν του βγήκε και ο εκνευρισμός του αυξανόταν, καθώς έβλεπε από την αντίπερα πτέρυγα τον νεαρό Λατινοαμερικάνο να τον επισκιάζει και να του παίρνει αναπόφευκτα τη δόξα με τη μαγική του απόδοση.

Μάλιστα, ο Βέλγος έγινε… θεατής στο δεύτερο ημίχρονο, καθότι αντικαταστάθηκε στο 66ο λεπτό από τον Ίσκο. Εκεί λοιπόν που θα περίμενε κανείς, ο Ευρωπαίος αστέρας να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον αγωνιστικό χώρο, τελικώς θαύμασε τις ικανότητες του Ροντρίγκο. Ένα «καμπανάκι» για τον Αζάρ, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί ακόμα να «κολλήσει» στη φιλοσοφία των Μαδριλένων.

Mόνο πίσω από τον Ραούλ

Πέραν της εμφάνισης, ο Βραζιλιάνος έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος milennial που σκοράρει στο Champions League για τη Ρεάλ. Παράλληλα έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης (18 ετών and 301 ημερών) που σκοράρει χατ-τρικ στον θεσμό. Μάλιστα, έχασε την πρωτιά μόλις για 188 μέρες από τον εμβληματικό Ραούλ Γκονζάλεθ (18 ετών και 113 ημερών), ο οποίος είχε σκοράρει κόντρα στη Φερεντσβάρος (6-1, 18 Οκτωβρίου 1995).

Ροντρίγκο: Ένα πρότζεκτ 45 εκατομμυρίων

Τον περασμένο Ιούνιο αποκτήθηκε από τους «μπλάνκος» έχοντας δώσει ένα αμφιλεγόμενο δείγμα των ικανοτήτων του με τη φανέλα της Σάντος. Τα 9 γκολ σε 41 εμφανίσεις σε μια διετία (2017-2019) μπορεί να μην εντυπωσίασαν ως αριθμός. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της «βασίλισσας» ήταν διατεθειμένοι να τον φέρουν στη Μαδρίτη.

Γι’αυτό και δαπάνησαν 45 εκατ. ευρώ για να αποσπάσουν την υπογραφή του. Ένα πρότζεκτ, το οποίο αρχίζει ήδη ν’ αποδίδει, με τον Ζιντάν να παρακολουθεί στενά τον νεαρό δίνοντάς του ευκαιρίες που δεν πάνε χαμένες. Και ποιος ξέρει; Ίσως κάποια στιγμή ο Ροντρίγκο να εξελιχθεί στο νέο σημείο αναφοράς της Ρεάλ και η συγκέντρωση όλων των προβολέων πάνω του να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

Πηγή: sportime.gr