Τεράστια ανατροπή η Λίβερπουλ, 2-1 την Άστον Βίλα εκτός έδρας

Μέχρι το 87′ η Λίβερπουλ κυνηγούσε την Άστον Βίλα και στο 94′ έκανε την τρελή ανατροπή (1-2), παρέμεινε στο +6 από τη Σίτι και κάνει όνειρα τίτλου από τώρα.

Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η ανατροπή με την Τότεναμ, μεσολάβησαν τα πιτσιρίκια της που το έκαναν στο League Cup με την Αρσεναλ και τώρα, στο “Βίλα Παρκ”, η Λίβερπουλ έκανε την πιο… αντρική επιστροφή της, επιβεβαιώνοντας ότι είναι πιο έτοιμη από ποτέ, ώστε να σπάσει την κατάρα των 30 χρόνων. Μέχρι το 87′ η Αστον Βίλα ήταν στο 1-0, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα (94′) οι Reds γύρισαν το παιχνίδι, παρέμειναν στο +6 από τη Σίτι και δείχνουν ασταμάτητοι.

Στο αγαπημένο της γήπεδο στην Premier League, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε έκτο διαδοχικό διπλό, ενώ στις 19 τελευταίες επισκέψεις της έχει μόλις μία ήττα (13 νίκες, 5 ισοπαλίες). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι της έβαλαν τρομερά δύσκολα. Η Βίλα ήταν παθιασμένη, έτρεξε πολύ, αμύνθηκε σωστά. Βρήκε και το γκολ με τον Τρεζεγκέ (21′) και έπειτα το κρατούσε με νύχια και με δόντια. Οι Reds πίεζαν ασφυκτικά, έχαναν σημαντικές ευκαιρίες, μα φαινόταν ότι αυτή τη φορά δεν θα μπορούσαν.

Η άπιαστη καρφωτή κεφαλιά του Ρόμπερτσον όμως (87′) και εκείνη του Μανέ στο πρώτο δοκάρι από κόρνερ (94′), έστησαν την τρελή ανατροπή. Η Λίβερπουλ διατήρησε τη διαφορά της πριν το μεγάλο ραντεβού με τη Σίτι εντός (10 Νοεμβρίου) και παρέμεινε 28 αγώνες χωρίς ήττα.

Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Χίτον, Γκίλμπερτ (70′ Ελ Μοχαμαντί), Ενγκελς, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΤζιν, Νακάμπα, Ελ Γκάζι, Ντάγκλας Λουίζ (73′ Χάριχεϊν), Γουέσλεϊ (86′ Κότζια), Τρεζεγκέ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (65′ Οριγκί), Λαλάνα (84′ Κεϊτά), Σαλάχ (65′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Φιρμίνο.

Πηγή: gazzetta.gr