Ψυχρολουσία στο 88′ για τον Ολυμπιακό: Παλικαρίσια ισοπαλία απέσπασε ο Πανιώνιος

Ο μαχητικός Πανιώνιος απέσπασε παλικαρίσια ισοπαλία από τον Ολυμπιακό και παίρνει βαθμό χρυσάφι.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη νίκη μέχρι το 88’, όμως ένα παιδί του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, τον πλήγωσε χαρίζοντας στον ουραγό Πανιώνιο τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1)

Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές ενόψει της αναμέτρησης με την Τότεναμ στο Λονδίνο (Τρίτη 26/11). Προηγήθηκαν με τον Βαλμπουενά στο 55’, έπειτα από υπόδειξη πέναλτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες, αλλά δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» το ματς και ισοφαρίστηκαν στο 88’.

Ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 27 βαθμούς. ο ΠΑΟΚ όμως είναι σε απόσταση βολής. Εάν ο Δικέφαλος νικήσει την ΑΕΛ αύριο, οι δύο ομάδες θα πάνε ισόβαθμες στο μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη εβδομάδα!

Όσο για τον Πανιώνιο, πήρε έναν “χρυσό” βαθμό και έφτασε τους 3 πόντους, “πιάνοντας” τον Παναιτωλικό.

Το ματς

Η μορφή του αγώνα έγινε εμφανής από τα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να παίρνει από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον –εξαιρετικά διαβασμένο- Πανιώνιο να οχυρώνεται στην άμυνα. Οι Κυανέρυθροι κατάφεραν να περιορίσουν την κυκλοφορία μπάλας των Πειραιωτών, όμως η ατομική ποιότητα των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αρκετών ευκαιριών, που όμως δεν έγιναν γκολ.

Στο 11’ ο Μαλέρμπ μπλόκαρε το σουτ του Σουντανί και στο 12΄ ο γκολκίπερ του Πανιωνίου επενέβη εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Λοβέρα από σέντρα του Ποντένσε. Στο 23’ η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό έπειτα από σουτ του Μπουχαλάκη, όμως ο Μαλέρμπ ήταν σε ετοιμότητα, ενώ στο 26’ ο Τσιμίκας έκανε ατομική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ που κόντραρε ελαφρώς και έφυγε λίγο έξω.

Ο Ποντένσε ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού, δημιουργώντας αναταραχή στην αντίπαλη άμυνα με τις επελάσεις του. Στο 42’ ο Πορτογάλος πέρασε τρεις παίκτες και έπιασε διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 43’ ο ίδιος παίκτης πλαγιοκόπησε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και η κεφαλιά του Γκερέρο από το ύψος του πέναλτι πέρασε «ξυστά» από το δεξί δοκάρι του Μαλέρμπ.

Στη μοναδική καλή στιγμή του Πανιωνίου στο πρώτο μέρος, αν και «κρύος» ο Σα ήταν σε ετοιμότητα για να μπλοκάρει το δυνατό διαγώνιο σουτ του Γιάννη Μασούρα στο 45+2’.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε κοντά στο γκολ στο 47’, όταν ο Παπαγεωργίου παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όμως για καλή του τύχη η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την κεφαλιά του μετά από εκτέλεση φάουλ του νεοεισελθόντα Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος έμελλε να είναι αυτός που θα… λύσει τον γόρδιο δεσμό για τον Ολυμπιακό με πέναλτι που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες. Στο 53’ ο Γκασπάρ μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου και σέντραρε με το δεξί. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπανικολάου και ο Κομίνης σφύριξε πέναλτι. Οι παίκτες του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι το χέρι ήταν «κολλημένο» στο σώμα, όμως οι υπεύθυνοι του VAR έκριναν πως ο Κομίνης πήρε τη σωστή απόφαση και δεν τον κάλεσαν να ξαναδεί τη φάση. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για το 1-0 των Ερυθρολεύκων στο 55’.

Στο 66’ ο Ποντένσε αστόχησε με διαγώνιο πλασέ εντός περιοχής και στο 79’ ο Μαλέρμπ απέκρουσε το σουτ του Βαλμπουενά και στη συνέχεια ο Γκασπάρ σούταρε άουτ από κοντά.

Αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι, στο 88’ ήρθε η ψυχρολουσία. Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, που είχε μπει στα ματς στο 80’, αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή του Νίκκι Παπαβασιλείου. Μετά από όμορφη ενέργεια απέφυγε τον Τσιμίκα και πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Σα δεν ήταν καλά τοποθετημένος, με αποτέλεσμα να δεχθεί το γκολ παρά το γεγονός ότι η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας του, για το 1-1 του Πανιωνίου.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαλέρμπ έκανε καταπληκική απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και κράτησε την ισοπαλία για τον Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπανικολάου (80’ Εμμανουηλίδης), Κόρμπος, Οικονομίδης (88’ Γρίβας), Άρτσε, Γιάννης Μασούρας (52’ Ουμάρ Καμαρά), Αραμπούλι.

Ολυμπιακός: (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μαντί Καμαρά (90+1’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Λοβέρα (46’ Βαλμπουενά), Ποντένσε, Σουντανί (73’ Γιώργος Μασούρας), Γκερέρο.

Πηγή: sportdog.gr