Nίκος Δένδιας από το Δυρράχιο: «Είμαστε δίπλα στον αλβανικό λαό»

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι δίπλα στον αλβανικό λαό και στην κυβέρνησή του, έστειλε από το Δυρράχιο, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο του σημερινού σεισμού στην Αλβανία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Βρίσκομαι εδώ με την εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με δύο μονάδες ΕΚΑΜ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον φίλο αλβανικό λαό» ανέφερε σε δήλωσή του, παρουσία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο κ. Δένδιας.

Και σημείωσε: «Τα έχουμε περάσει, τα ξέρουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Είμαστε δίπλα στον αλβανικό λαό, στην κυβέρνησή του, για να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Σας ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ».

Ακολούθως οι κ.κ. Δένδιας και Ράμα επισκέφτηκαν μαζί τραυματίες στο στάδιο της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο. Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στην Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε για τα Τίρανα, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και αμέσως μετά με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ