Άδ. Γεωργιάδης: Η οικονομία μας ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση

«Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας, ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας είναι εξαιρετικός. «Τρέχουμε» με περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση, το οποίο είναι πολύ καλό για την ευρωζώνη. Και η οικονομία μας πραγματικά ξεκινά να ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα όπου εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Χθες, πρόσθεσε, μία άλλη μεγάλη εταιρεία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναζήτησε κεφάλαια 600 εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά και της προσφέρθηκαν τα διπλάσια, 1,2 δις ευρώ, με ένα λογικό επιτόκιο. Αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία μετά τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος άντλησε 500 εκατ. ευρώ πριν δύο εβδομάδες, ενώ το ομόλογο του ΟΤΕ, της Deutsche Telekom δηλαδή, εξασφάλισε επιτόκιο κάτω του 1%, το οποίο είναι φανταστικό».

Παράλληλα, κατέληξε, «το ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι στο 1,5%, κάτι το οποίο είναι θαύμα και κανείς πριν από ένα χρόνο δεν θα το πίστευε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ