Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

Στην κυκλοφορία δόθηκε, λίγο πριν την 20:00η, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, η νέα εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας που είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Σημειώνεται, ότι τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Νέα Οδός» εκτιμάται ότι σε δυο ώρες θα ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση και θα λήξουν οι εκτροπές στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. .

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στο ρεύμα προς Αθήνα: Σε τμήμα 10 χλμ. από τα ΣΕΑ Σείριος έως και το 37ο χλμ., δόθηκαν υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και πλέον με εντολή της τροχαίας και συνοδεία εκχιονιστικών τα οχήματα κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα. Η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει περισσότερο από μια ώρα.

Στο ρεύμα προς Λαμία: Σε τμήμα περίπου 1,5 χλμ. μετά τα διόδια Αφιδνών, στα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί ολοκληρώθηκε η παροχή οδικής βοήθειας και συνοδεία εκχιονιστικών κινούνται στο ρεύμα προς Λαμία. Η ομαλοποίηση εκτιμάται άμεσα.

Στα ΙΧ που βρίσκονται στο τμήμα από Καπανδρίτι έως και Μαλακάσα, προσφέρονται υπηρεσίες οδικής ασφάλειας συνοδεία περιπόλων και εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ