“Βόμβα” από Βαλένθια, πέταξε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τον Άγιαξ

Στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε η Βαλένθια που νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον Άγιαξ και η Τσέλσι, 2-1 τη Λιλ. Στο Γιουρόπα ο Αίαντας.

Τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έκανε η Βαλένθια. Οι νυχτερίδες επικράτησαν 1-0 του Άγιαξ στο Αμστερνταμ χάρη σε ένα γκολ του Ροντρίγκο στο 24ο λεπτό και πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ως πρώτη στον όμιλο.

Με τους ίδιους βαθμούς (11) αλλά ως δεύτερη προκρίθηκε η Τσέλσι η οποία επικράτησε 2-1 της Λιλ και πανηγύρισε όταν έμαθε ότι το άλλο ματς έληξε με το διπλό της Βαλένθια. Στην τρίτη θέση ο Άγιαξ ο οποίος πέρασε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στην Ολλανδία η Βαλένθια ήταν μαχητική αλλά και τυχερή. Προηγήθηκε στο 24ο λεπτό με τον Ροντρίγκο όταν όμως ο Άγιαξ είχε την ξεκάθαρη υπεροχή.

Ο Αίαντας είχε την κατοχή, έχανε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Από ένα λάθος η Βαλένθια πήρε κεφάλι στο σκορ και το διατήρησε με νύχια με δόντια μέχρι και το τέλος. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Γκάμπριελ με κόκκινη κάρτα.

Την ίδια στιγμή στην Αγγλία η Τσέλσι έκανε το καθήκον της απέναντι στη Λιλ. Έπαιρνε τη νίκη 2-1 προηγούμενη με δύο γκολ διαφορά από το πρώτο 45λεπτο και περίμενε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να διαπιστώσει εάν θα πανηγυρίσουν οι παίκτες της στο τέλος.

Οι μπλε μόλις στο 19ο λεπτό έκαναν το 1-0 με τον Αμπραχαμ και στο 35ο λεπτό με τον Αθπιλικουέτα επισφραγίζοντας την ανωτερότητά τους. Οι Γάλλοι μείωσαν στο 78ο λεπτό αλλά χωρίς να αλλάζει κάτι.

Τα αποτελέσματα του ομίλου
Άγιαξ – Βαλένθια 0-1
(24’ Ροντρίγκο)

Τσέλσι – Λιλ 2-1
(19’ Αμπραχαμ, 35’ Αθπιλικουέτα – 78’ Ρεμί)

Η Βαθμολογία
Βαλένθια 11 (9-7)
Τσέλσι 11 (11-9)
Άγιαξ 10 (12-6)
Λιλ 1 (4-14)

Πηγή: sport-fm.gr