Επικός Τραμπ: «Χαλάρωσε Γκρέτα, πήγαινε να δεις καμιά ταινία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύθηκε μέσω του Twitter, για άλλη μια φορά, την μικρή Γκρέτα Τούνμπεργκ, που έχει αυτοανακηρυχθεί «μαχήτρια» κατά της κλιματικής αλλαγής, για την «οργή» της σχετικά με την κλιματική αλλαγή, συμβουλεύοντάς την «να χαλαρώσει» και να πάει σινεμά.

«Είναι γελοίο», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου «συγχαίροντάς την» που ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time.

«Η Γκρέτα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται την οργή της και μετά να πάει να δει μια καλή παλιά ταινία με έναν/μία φίλο/φίλη!», συνέχισε ο Τραμπ.

«Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, σχολιάζοντας το tweet ενός άλλου χρήστη που συνεχάρη τη 16χρονη για τη διάκρισή της.

Η νεαρή ακτιβίστρια απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο, ανανεώνοντας το προφίλ της στο Twitter για να περιλάβει: «Μια έφηβη που προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή της. Αυτή τη στιγμή χαλαρώνει και βλέπει μια καλή παλιά ταινία με έναν φίλο».

Η διαμάχη μεταξύ της έφηβης “ακτιβίστριας” κατά της κλιματικής αλλαγής και του Αμερικανού προέδρου λαμβάνει χώρα την τέταρτη επέτειο της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία Τραμπ απέσυρε τη χώρα του, λίγο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στρέφει τα βέλη του εναντίον της Τούνμπεργκ.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε retweet ένα κλιπάκι με την ομιλία της 16χρονης στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, όπου εκείνη, οργισμένη, κατήγγειλε τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, διότι έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή θέτοντάς τους το ερώτημα: «Πώς τολμάτε;».

Το σαρκαστικό σχόλιό του ήταν: «Μοιάζει με ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι που κοιτάζει προς ένα λαμπρό και υπέροχο μέλλον. Τόσο ωραίο να το βλέπει κανείς!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ