Κάθειρξη στον Αρτέμη Σώρρα για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου

Με καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα σε κάθειρξη έξι ετών και επιστροφή του στην φυλακή, όπου κρατείται επί δεκαοκτώ μήνες, και απαλλαγή των 22 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και των περίφημων αμύθητων χρημάτων του ιδρυτή της, έκλεισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο τον Αρτέμη Σώρρα μόνο για την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα και έτσι ο Αρτέμης Σώρρας, που βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος επί δεκαοκτώ μήνες, θα επιστρέψει στην φυλακή. Μάλιστα, το δικαστήριο επιτάχυνε την όλη διαδικασία στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου έληγε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κ. Σώρρα.

Αντίστοιχα με την εισαγγελική εισήγηση, όλοι οι 22 συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα απαλλάχθηκαν, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, από το βαρύτατο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος τους και αφορούσε δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η καταδίκη του κ. Σώρρα αφορά την προσπάθεια του να «επισημοποιήσει» ουσιαστικά, άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, μέσω δανεισμού 600 δισ. ευρώ που πρότεινε στο ελληνικό κράτος τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ